Ένα εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για να πάρει η Αγγλία τη νίκη απέναντι στην Ουαλία με 3-0 και να πανηγυρίσει την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ του Μουντιάλ του Κατάρ. Πρωταγωνιστής ο Ράσφοφρντ με δύο γκολ για τα «τρία λιοντάρια» που έστειλαν σπίτι τους τους Ουαλούς.

Η Ουαλία ήταν εκείνη που είχε το πρέπει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς ήθελε μόνο τη νίκη για να συνεχίσει στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τους Άγγλους που βολεύονταν και με την ισοπαλία.

Ωστόσο η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους τυπικά φιλοξενούμενους, ήρθε στο 19ο λεπτό, όταν ο Μάρκους Ράσφορντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Ουαλών αλλά ο Γουόρντ τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Στο 38ο λεπτό ο Φόντεν έγινε αποδέκτης μιας πολύ καλής επιθετικής ενέργειας και ανάπτυξης από τους συμπαίκτες του αλλά το σουτ που επιχείρησε χωρίς καλή ισορροπία πέρασε ψηλά άουτ.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, με τους Ουαλούς να διατηρούν τις ελπίδες τους ενόψει της επανάληψης.

Η ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 68′, με τον Ράσφορντ να κάνει υπέροχη ατομική ενέργεια, και να εκτελεί τον Γουόρντ, που είχε κακή αντίδραση, γράφοντας το τελικό 3-0 και στέλνοντας την Αγγλία στους «16» του Μουντιάλ, ως πρώτη από τον όμιλο.

Ουαλία: Γουόρντ, Νέκο Γουίλιαμς (36′ Ρόμπερτς), Ρόντον, Μέπαμ, Ντέιβις (59′ Μορέλ), Ράμσεϊ, Αμπάντου, Άλεν (81′ Κόλγουιλ), Μπέιλ (46′ Τζόνσον), Μουρ, Τζέιμς (77′ Χάρι Γουίλσον).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ (57′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65′ Τρίπιερ), Χέντερσον, Ράις (58′ Φίλιπς), Φόντεν, Μπέλιγχαμ, Ράσφορντ (75′ Γκρίλις), Κέιν (58′ Κάλουμ Γουίλσον).