Ο πρώην επιθετικός της Χέρεφορντ Γιουνάιτεντ, Ρόνι Ράντφορντ, σκόρερ ενός από τα πιο εμβληματικά γκολ στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας, πέθανε σε ηλικία 79 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/11) ο σύλλογος.

Η ανακοίνωση της Χέρεφορντ

Ο «κεραυνός» του Ράντφορντ από τα 30 μέτρα βοήθησε τη Χέρεφορντ να σημειώσει τη διάσημη νίκη με 2-1 στον τρίτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας επί της ισχυρής Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ το 1972, γράφοντας το όνομα του Ράντφορντ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Απολαύστε το γκολ του Ρόνι Ράντφορντ

«Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Ρόνι και επιθυμούμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του αυτή την πολύ θλιβερή στιγμή», ανέφερε η Χέρεφορντ σε ανακοίνωση της, προσθέτοντας: «Ο Ρόνι δεν είναι απλώς μέρος της λαογραφίας της Χέρεφορντ Γιουνάιτεντ, είναι μέρος της ιστορίας του ποδοσφαίρου και έχει κρατήσει τη Χέρεφορντ στον ποδοσφαιρικό χάρτη από το 1972. Ο ήπιος τρόπος του και η φιλική και σεμνή προσέγγισή του στη ζωή ήταν η επιτομή του ανθρώπου που ήταν πάντα χαρούμενος που επισκεπτόταν την Edgar Street, για να συναντηθεί με προηγούμενους συμπαίκτες του και να παρακολουθήσει τη σημερινή ομάδα σε δράση».

Ο Ράντφορντ αγωνίστηκε επίσης στην Τσέλτεναμ Τάουν και την ουαλική Νιούπορτ Κάουντι, αλλά η τριετής θητεία του στη Χέρεφορντ μεταξύ 1971 και 1974 ήταν αυτή που τον έκανε γνωστό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ