Στην αντεπίθεση βγήκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος απέπεμψε ένα από τα επιφανέστερα στελέχη των Συντηρητικών, τον υπουργό Προεδρίας της κυβέρνησης, Μάικλ Γκόουβ, ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του BBC, Κρις Μέισον.

Ο Γκόουβ ήταν μεταξύ εκείνων των μελών της κυβέρνησης που ζήτησαν από τον Τζόνσον να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

Έρχονται φοροαπαλλαγές

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Sky News, ο Μπόρις Τζόνσον και ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ναντίμ Ζαχάουι, σκοπεύουν να παρουσιάσουν το νέο οικονομικό πρόγραμμά της κυβέρνησης την επόμενη Τρίτη.

Ένας σύμβουλος του Τζόνσον, ο Τζέιμς Ντάντριτζ, φέρεται να είπε ότι «σίγουρα» αυτό το νέο σχέδιο θα περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές.

Ο Μπόρις Τζόνσον το ξεκαθάρισε: «Δεν παραιτούμαι»

Ανυποχώρητος δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, και δεν υποβάλλει την παραίτησή του από τη Ντάουνινγκ Στριτ, παρά το μπαράζ παραιτήσεων από την κυβέρνησή του τις τελευταίες 24 και πλέον ώρες.

Σύμφωνα με την πολιτική συντάκτρια του τηλεοπτικού καναλιού ITV, Ανούσκα Αστάνα, «ο Μπόρις Τζόνσον είναι ανυποχώρητος και δεν θα παραιτηθεί», όπως δήλωσε ο ίδιος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, που τον επισκέφθηκαν την Τετάρτη στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω του κύματος παραιτήσεων των κυβερνητικών στελεχών, που ξεκίνησε από την Τρίτη με αυτές των υπουργών Οικονομικών και Υγείας, Ρίσι Σουνάκ και Σατζίντ Νταβίντ αντίστοιχα.

«Έχετε δύο επιλογές»

«Οι πηγές μου λένε ότι είπε στους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα επικεντρωθούν, είτε στην οικονομική ανάπτυξη, είτε στο χάος μιας αναμέτρησης για την ηγεσία και της συνακόλουθης πίεσης για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών», πρόσθεσε η δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, είναι το τελευταίο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που τάχθηκε στο πλευρό των συναδέλφων της, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του Τζόνσον.

Πολλοί υπουργοί συγκεντρώθηκαν από το απόγευμα στην επίσημη κατοικία του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, για να του πουν ότι είναι ανάγκη να αποχωρήσει.

Μία πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι τουλάχιστον ένας βρέθηκε εκεί για να τον στηρίξει, στην περίπτωση που αποφασίσει να αγωνιστεί για να διατηρήσει το αξίωμα.