Χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη, ενώ σε πολλές περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα με βροχές, καταιγίδες, αλλά και ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου και την ΕΡΤ, κατά τόπους θα είναι έντονα τα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο, κυρίως κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών. Τα βροχοσύννεφα που έκαναν την εμφάνιση τους από το απόγευμα της Δευτέρας στη δυτική Ελλάδα θα κινηθούν ανατολικά κατά τη διάρκεια της Τρίτης φέρνοντας μαζί τους τοπικά έντονα φαινόμενα.

Προσοχή για πλημμύρες και κατολισθήσεις

Ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι κατά τόπους, που σε συνδυασμό με τις έντονες βροχοπτώσεις μεγαλώνουν τις πιθανότητες για απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών, τοπικών πλημμυρών καθώς επίσης και κατολισθήσεων στις ορεινές περιοχές. Από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά έντονα φαινόμενα αναμένονται και στις περιοχές της βόρειας-βορειοανατολικής χώρας με δυνατές βροχές και καταιγίδες, τα οποία αργότερα θα φτάσουν και τις περιοχές του ανατολικού αιγαίου και τη νότια Κρήτη.

Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Αττική

Μπόρες, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Αττική το πρωί, κυρίως στις πιο κεντροανατολικές περιοχές του νομού. Σχετικά γρήγορα όμως τα ανοίγματα του καιρού θα μεγαλώσουν και οι συννεφιές θα παραμείνουν τοπικές. Προς το βράδυ ο καιρός θα ξαναγίνει λίγο πιο άστατος με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων μικρής όμως διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 12 έως τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στην Κεντρική Μακεδονία το πρωί θα υπάρχει σχεδόν παντού συννεφιά. Τοπικές, λιγότερες βροχές στα νοτιοδυτικά προς Πιερία, περισσότερες βροχές προς τους νομούς Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής όπου δεν αποκλείονται και κάποιες τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα στα βορειότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 1000 μέτρα. Προς το απόγευμα, στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τα ανοίγματα του καιρού θα μεγαλώσουν, ενώ στα ανατολικά κάποιες βροχές θα διατηρηθούν και στα ορεινά θα έχουμε χιονόνερο και χιονοπτώσεις πάνω από τα 900 μέτρα. Βαρδάρης ο άνεμος αρκετά έως πολύ ψυχρός στα 7 με 8 μποφόρ στα ανοιχτά και η θερμοκρασία στους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ο καιρός ανά περιοχή από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Τρίτη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική και τη νότια Εύβοια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 10 με 14 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Oι ελάχιστες τιμές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα τοπικά σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, τις βραδινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 από το απόγευμα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές ασθενείς χιονοτπώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 και στα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν, κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα νότια.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, όμως από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και τις βραδινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού