Θεοδωρικάκος: Έτσι θα δοθούν οι ειδικές άδειες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Για τις αποφάσεις για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για τις αποφάσεις για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το περίγραμμα των αποφάσεων που πήρε η κυβέρνηση για να διευκολύνει τις οικογένειες με παιδιά έως 15 ετών σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Ο ένας γονέας θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά και ο άλλος μπορεί να εργάζεται σε ένα πιο ευέλικτο ωράριο ή θα κάνει χρήση της ειδικής αδείας», ανέφερε αρχικώς, συμπληρώνοντας: «Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά αλλά κάθε τρεις ημέρες θα χρεώνονται με μία ημέρα άδεια από την κανονική τους.

Στον ιδιωτικό τομέα, ο εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άδεια, όπου σε αυτήν την περίπτωση, κάθε τέσσερις ημέρες, χρεώνεται δύο ο εργοδότης, μια το κράτος και μια ο εργαζόμενος».

Ερωτηθείς για την περίπτωση που ένας γονιός εργάζεται στον δημόσιο, κι ένας στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε: «Η συνεννόηση του εργαζόμενου που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα προκρίνεται. Εξάλλου στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσεων».

Όσον αφορά τους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, «εκεί θα πρέπει να γίνουν ειδικές ρυθμίσεις που θα αποφασισθούν μέσα στην ημέρα. Ειδικά στην περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι ένστολοι».

Όσο για τους ανθρώπους του δημόσιου τομέα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, έχουν χρόνιες παθήσεις, θα πρέπει να περάσουν back office σύμφωνα με τις αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργείων να μην έχουν άμεση επαφή με το κοινό, ώστε να μην αντιμετωπίζουν πρόσθετο κίνδυνο.

Παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Για τα αδήλωτα τετραγωνικά που υπάρχει προθεσμία τέλος του μήνα, η κυβέρνηση θα δώσει τη δυνατότητα να παραταθεί μέχρι τέλος Ιουνίου η δήλωση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι είναι αδήριτη ανάγκη οι πολίτες που μπορούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πρέπει να την προτιμούν.

«Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικοιομένοι με το διαδίκτυο και κάνουν ουρές στους δήμους, φαινόμενο που πρέπει να αποφεύγεται λόγω κορωνοϊού, καθώς οι ηλικιωμένοι άνθρωποι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.Γι αυτό το λόγο οι αιτήσεις για τη δήλωση των τετραγωνικών μέτρων παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Parties, μόνο parties Ενα ολόχρυσο, κεντημένο με χιλιάδες μικρά ρουμπίνια μαντίλι, το οποίο έχει «δραπετεύσει» από τον λαιμό της Εσθήρ, δημιουργεί αστραφτερούς... ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk