Μητροπολίτης Φθιώτιδος στο MEGA: «Δεν είναι μαγικό η μετάληψη»

«Πρέπει να πολεμήσουμε τον ιό όλοι μας και με την επιστήμη και με την γνώση και με την πίστη» ανέφερε στο MEGA ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών

«Πρέπει να πολεμήσουμε τον ιό όλοι μας και με την επιστήμη και με την γνώση και με την πίστη» ανέφερε στο MEGA ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών, τονίζοντας πως απαιτείται αυτοπειθαρχία, σύνεση και νηφαλιότητα αυτή την περίοδο.

Ο μητροπολίτης τόνισε πως η Θεία μετάληψη είναι προστασία και όχι αυτοπροστασία, διευκρινίζοντας πως δεν έχουν όλες συνάξεις δεν περιλαμβάνουν αυτό τη Θεία μετάληψη.

«Δεν είναι μαγικό η θεία μετάληψη. Και εμείς που μεταλαμβάνουμε και αρρωσταίνουμε και νοσούμε», τόνισε ο μητροπολίτης Συμεών, σημειώνοντας πως η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος έχει σύνεση και νηφαλιότητα.

Ο μητροπολίτης ανέφερε πως πρέπει να προστατέψουμε πρώτα τους άλλους από εμάς και όχι εμάς τους ίδιους, καθώς αυτό είναι το πρωταρχικό αίσθημα ευθύνης.

«Η εκκλησία μας για τους ασθενείς δεν περιμένει τον κοροναϊό για να τους προστατεύει, αλλά τους συμβουλεύει και πάντα μεριμνά για τους ασθενείς», τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk