Κλειστό θα παραμείνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του Ιδρύματος.

Η απόφαση ελήφθη λόγω πιθανού κρούσματος κορωνοϊού σε επισκέπτρια καθηγήτρια από χώρα της Αφρικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καθηγήτρια ταξίδεψε από την Ουγκάντα μέσω Ντουμπάι και έφτασε στην Αθήνα την περασμένη Δευτέρα.

Παρουσίασε συμπτώματα γρίπης με βήχα και η ίδια ενημέρωσε σχετικά. Υποβάλλεται σε εξετάσεις σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Μέχρι τότε και καθαρά για προληπτικούς λόγους οι πρυτανικές αρχές του Παντείου αποφάσισαν να κλείσουν για δύο ημέρες το Πανεπιστήμιο.

Κλειστές (και) σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο

Νωρίτερα τη διακοπή της λειτουργίας του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος στο Ρέθυμνο για σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, κατόπιν οδηγιών που έλαβαν οι αρμόδιοι από τον ΕΟΔΥ, καθώς φοιτητής του ελέγχεται ως ύποπτο κρούσμα του κοροναϊου.

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου», προκειμένου να αποφασιστεί εάν η αναστολή των μαθημάτων θα πάρει παράταση ή όχι, ωστόσο, σημειώνεται πως οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο θα συνεχιστούν κανονικά.

Προειδοποίηση Μόσιαλου για έγκαιρο κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων

Ως μέτρο πρόληψης σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος πρότεινε να κλείσουν άμεσα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του και με αφορμή την απόφαση της Ιταλίας να κλείσουν μέχρι τα μέσα του Μαρτίου όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια της χώρας, αναφέρει πως «αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα, πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος, «αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά».

Παράλληλα τονίζει πως «η διδασκαλία στα σχολεία μπορεί να αναπληρωθεί με e-learning και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες».

Εκτοξεύτηκαν σε 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία επίσημα στοιχεία σε 31 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσίοδρα να εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο λοιμωξιολόγος – εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόρδας ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας τα κρούσματα ανέρχονται σε 31. Όπως ανέφερε ο ίδιος από τους 24 ταξιδιώτες που ήρθαν από το Ισραήλ και ταξίδεψαν μαζί με τον 66χρονο που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον ιό.