Νέα διεθνής αναγνώριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νέα διεθνή αναγνώριση απέσπασε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) κατέταξε το Ίδρυμα μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων για το 2020

Μια νέα διεθνής αναγνώριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταγράφηκε σήμερα, καθώς ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) κατέταξε το Ίδρυμα μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων για το 2020 στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει.

Πιο συγκεκριμένα, το ΟΠΑ στο επιστημονικό πεδίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business & Management Studies) κατατάσσεται παγκοσμίως μεταξύ των θέσεων 101-150. Στα επιστημονικά πεδία των Οικονομικών (Economics & Econometrics) και της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Accounting & Finance) το ΟΠΑ κατατάσσεται παγκοσμίως μεταξύ των θέσεων 151-200. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στα εν λόγω επιστημονικά πεδία το ΟΠΑ είχε και την υψηλότερη επίδοση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επιπλέον, στην επιστημονική περιοχή των Κοινωνικών Επιστημών (Social Sciences and Management), που περιλαμβάνει  πλήθος επιστημονικών πεδίων (πχ, Accounting & Finance, Business & Management Studies, Communication & Media Studies, Development Studies, Economics & Econometrics, Education, Library & Information Management, Politics & International Studies, Social Policy & Administration, Sociology, Sports, Statistics & Operational Research), το ΟΠΑ κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων παγκοσμίως και πιο συγκεκριμένα στην 258η θέση που είναι και πάλι η υψηλότερη επίδοση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Παράλληλα, στο επιστημονικό πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών και των Πληροφοριακών Συστημάτων (Computer Science and Information Systems) το ΟΠΑ κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 351-400.

Για τις παραπάνω κατατάξεις λαμβάνονται στοιχεία από βιβλιογραφική βάση επιστημονικών δημοσιεύσεων (Scopus) που αφορούν στην ερευνητική δραστηριότητα του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού των αξιολογούμενων Πανεπιστημίων. Επίσης, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος και η φήμη του, τόσο στον χώρο της αγοράς όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία προκύπτει από τη συμμετοχή σε ειδική έρευνα 45.000 στελεχών επιχειρήσεων και 95.000 ακαδημαϊκών αντίστοιχα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk