Κάθε άλλο παρά έτοιμη είναι η Ελλάδα για τον κορωνοϊό, ο οποίος από την Τετάρτη βρίσκεται και επισήμως στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Παναγιώτη Παπανικολάου, οι δηλώσεις του οποίου έρχονται κόντρα στις δηλώσεις των ελληνικών αρχών περί απόλυτης ετοιμότητας.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο κ. Παπανικολάου διαβεβαίωσε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η χώρα να αντιμετωπίσει, όχι μόνο τον κορωναϊό, αλλά και οποιοδήποτε έκτακτο υγειονομικό γεγονός.

«Εκείνοι που έσπερναν τον πανικό είναι αυτοί που αναπαράγουν ασχολίαστες τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, ότι η χώρα είναι θωρακισμένη» δήλωσε και χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ο πανικός και η υστερία είναι πιο επικίνδυνα από την ίδια την ίωση».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, οι λόγοι που το σύστημα περίθαλψης δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες καταστάσεις είναι η υποστελέχωση των νοσοκομείων, η έλλειψη κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και η απαξίωση των εργαζομένων σε νοσοκομεία και φορείς υγείας.

«Είναι αστείο να λέμε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη» κατέληξε.