Στις 25 Απριλίου θα εκλέξει τον νέο αρχηγό του το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), σε έκτακτο Συνέδριο, όπως αποφάσισε σήμερα,  Δευτέρα,  το Προεδρείο του κόμματος.

Με την απόφαση αυτή επισπεύδονται οι  διαδικασίες που είχε αρχικά ανακοινώσει η απερχόμενη Πρόεδρος ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και αυτό είναι συνέπεια του χαμηλού ποσοστού που έλαβε το CDU στις χθεσινές εκλογές στο Αμβούργο.

O Γενικός Γραμματέας του CDU Πάουλ Τσίμιακ, αναφερόμενος στην κούρσα διαδοχής στην Προεδρία του κόμματος  διευκρίνισε ότι η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ δεν θα προτείνει κάποιον από τους υποψήφιους, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ευτυχώς, δεν έχουμε μοναρχία».

Σε σημερινή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), ο πρώην Γενικός Γραμματέας του κόμματος Φρίντριχ Μερτς προηγείται με ποσοστό 18%.

Ακολουθούν  ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ με 12%, ο βουλευτής Νόρμπερτ Ρέτγκεν με 11%, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ‘Αρμιν Λάσετ με 9% και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν με 7%.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι η εκλογή του νέου αρχηγού θα γίνει από τους συνέδρους και όχι από την βάση του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ