Κόντρα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις στην υγεία. Με αφορμή τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας η Κουμουνδούρου επιτέθηκε στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι προχωράει με πεντάμηνη «σε προσλήψεις που είχε ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για 2500 προσλήψεις υγιειονομικών κατ’ έτος που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει και συγκεκριμένα (1000 γιατρούς και 1500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό για το 2019).

 

 

«Την επόμενη φορά, που ο Υπουργός Υγείας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις προσλήψεων καλό θα είναι να μας παρουσιάσει και το δικό του σχέδιο. Σε κάθε άλλη περίπτωση ας σταματήσει να μας κουνάει το δάχτυλο γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις παρεμβάσεις της, κράτησε όρθιο και ενίσχυσε το υπό κατάρρευση δημόσιο σύστημα υγείας με στόχο την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας» ανέφερε μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κικίλιας πάγωσε προσλήψεις γιατρών στην Αττική

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Κικίλια ότι πάγωσε 175 διορισμούς γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων της Αττικής που ήταν ήδη έτοιμοι από τον Ιούνιο του 2019,  «επικαλούμενος δήθεν παρατυπίες στη διαδικασία επιλογής τους!» όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Σε έντονο ύφος απάντησε το υπουργείο Υγείας κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ως κυβέρνηση απογύμνωσε τα νοσοκομεία και έκανε ελάχιστες προσλήψεις από αυτές που υποσχέθηκε. Μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εγκάλεσε την Κουμουνδούρου ότι δεν εφάρμοσε τον κανόνα 1:1 στην αναλογία προσλήψεων αποχωρήσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Υπουργείο Υγείας: ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε τα νοσοκομεία

«Μιλούν για καθυστερήσεις στις προσλήψεις, αυτοί οι οποίοι προκήρυξαν 1.618 θέσεις ιατρών μέσα στο 2018 και μέχρι το καλοκαίρι του 2019 είχαν ολοκληρώσει μόνο τις 354 από αυτές (22%)» αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων το υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον το υπουργείο Υγείας εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επί των ημερών της αύξησε κατά 65% και 335 εκατομμύρια ευρώ τη δαπάνη για το επικουρικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

 

Σε ότι αφορά τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, το υπουργείο Υγείας τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε 1 στα 2 νοσοκομεία χωρίς σύστημα διαλογής, 3 στα 4 νοσοκομεία χωρίς καταγραφή του χρόνου αναμονής και 4 στα 10 νοσοκομεία χωρίς ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών. Επιπρόσθετα ότι παρέδωσε 1 στα 2 χωρίς ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς ενώ το 2018, 85 από τα 118 νοσοκομεία μας δεν δημοσίευσαν ισολογισμό.

Και τέλος το υπουργείο Υγείας καταλόγισε θράσος στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «δεν είχαν μεριμνήσει για τη χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ το χρόνο των νοσοκομείων μας για την περίθαλψη ανασφάλιστων συμπολιτών μας».