• Αναζήτηση

Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα

Σε μια σπάνια συνέντευξή του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλάει στα «ΝΕΑ» για το ουκρανικό ζήτημα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή τονίζοντας πως «έχουμε χρέος να αφήσουμε έναν πλανήτη υγιή» και «πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να αποφύγουμε τα ακραία φαινόμενα»

Πολύ σπάνια ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δίνει συνεντεύξεις.

Ωστόσο, η επίσκεψή του αυτές τις μέρες σε Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο στάθηκε αφορμή για να με συναντήσει την Πέμπτη το πρωί στο Αμστερνταμ.

Η συζήτησή του με τα «ΝΕΑ ξεκίνησε από το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, μια που ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έκανε σχετική ομιλία, κλείνοντας τις εργασίες ενός διεθνούς οικολογικού συνεδρίου στην ολλανδική πρωτεύουσα. Αναπόφευκτα, η συζήτηση επεκτάθηκε και στο λεγόμενο ουκρανικό ζήτημα, για το οποίο ο κ. Βαρθολομαίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

«Είναι ένα πρόβλημα δύσκολο, που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία, αλλά δεν είναι άλυτο» τόνισε, προαναγγέλλοντας ότι πολλές Εκκλησίες θα ακολουθήσουν, και μάλιστα σύντομα, το παράδειγμα της Εκκλησίας της Ελλάδας, που αναγνώρισε το Αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Σε τι ενέργειες έχει προβεί το Πατριαρχείο για την κλιματική αλλαγή;

Ποιο είναι το μήνυμα του Βαρθολομαίου για την Ευρώπη;

Γιατί ο Πατριάρχης εξέφρασε αισιοδοξία για το ουκρανικό ζήτημα;

Διαβάστε περισσότερα στη συνέντευξη στη Μαρία Βασιλείου στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk