Τις δραματικές ελλείψεις που υπάρχουν στη δημόσια Υγεία αλλά και όσα ζήτησε η οργάνωσή της από τη νέα πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου αναλύει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Έχουμε συναντηθεί άλλες δύο φορές με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Προσπαθούμε να τους μεταφέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Είναι λίγο και καιρό κυβέρνηση. Δεν μπορούν να κριθούν σε τρεις μήνες. Όμως όσο γρηγορότερα μεταφέρουμε τα προβλήματα, τόσο καλύτερα» σημειώνει η κ. Παγώνη και μιλά για τις ελλείψεις της Υγείας.

«Υπάρχουν έξι χιλιάδες κενές θέσεις μονίμων γιατρών πανελλαδικά και 26.000 κενές θέσεις νοσηλευτών και υπόλοιπου προσωπικού» τονίζει. Ακόμα, επισημαίνει πως «τα νοσοκομεία χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Τα νοσοκομεία κορμού, δηλαδή τα βασικά που κάνουν γενικές εφημερίες και έρχονται σε αυτά άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο. Ωστόσο όλα τα νοσοκομεία μας χρειάζονται περισσότερη χρηματοδότηση».

Για την υπόθεση του μικρού Ραφαήλ, σημειώνει πως «υπάρχει το επιστημονικό κομμάτι αλλά και το συναισθηματικό κομμάτι. Πιέζεσαι όταν πρόκειται για ένα μικρό παιδί. Εμείς βοηθήσαμε στο συναισθηματικό κομμάτι. Και δώσαμε και 10.00 ευρώ. Η νόσος αυτή έχει τρεις μορφές. Εξαρτάται από την ηλικία και την κινητικότητα. Τώρα θα κάνει στις ΗΠΑ τη δεύτερη γονιαδιακή θεραπεία. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

Πηγή: onetv.gr