Το ενδεχόμενο να σταματήσουν τη λειτουργία τους αντιμετωπίζουν τα Λουτρά Πόζαρ.

Όπως έγινε γνωστό, αυτό θα γίνει γιατί η δημοτική επιχείρηση των ιαματικών πηγών δεν έχει λάβει την ειδική άδεια του ΕΟΤ.

Ειδικότερα, στερούνται του ειδικού Σήματος Λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο είναι προϋπόθεση για τη λειτουργία τους σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2704/2018 απόφαση του υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 το υπουργείο Τουρισμού, καλούνται όλα τα αρμόδια όργανα και η Ελληνική Αστυνομία να μεριμνήσουν για την σφράγιση των δημοτικών Λουτροκαταστημάτων την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί.

Ζητά παράταση ο δήμαρχος

Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών Πόζαρ είναι ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης.

Από την πλευρά του ο κ. Μπάτσης υποστήριξε πως μέχρι τη στιγμή που ήρθε η εντολή σφράγισης δεν γνώριζε ότι τα λουτρά δεν είχαν το συγκεκριμένο σήμα.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για δύσκολη περίπτωση.

«Αιφνιδιαστήκαμε από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και τις τελευταίες ημέρες προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί παράταση από την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να εξασφαλιστεί το σήμα του ΕΟΤ το επόμενο διάστημα» σημείωσε ο κ. Μπάτσης. ‘

Καθυστερήσεις στην έκδοση του ειδικού σήματος

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας έχει ενημερώσει το υπουργείο Τουρισμού για τις σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία έκδοσης του ειδικού σήματος.

Όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη για το σήμα του ΕΟΤ, έχουν κατατεθεί 45 φάκελοι από τους οποίους μόνο σε δέκα δόθηκαν άδειες λειτουργίας.

Επίσης, προσθέτουν ότι η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Τουρισμού έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα 66 ελληνικές λουτροπόλεις από το σύνολο των 130 περίπου λουτροπόλεων που κατέθεσαν φακέλους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αναγνώρισή τους.