Στη μητέρα και τον αδελφό του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μαυρίκου – του εκδότη που σκοτώθηκε το 2016 στην Αττική Οδό, όταν το αυτοκίνητό του τυλίχτηκε στις φλόγες – φέρεται να ανήκουν οι σοροί που ανασύρθηκαν από αυτοκίνητο που είχε πέσει στη θάλασσα στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδελφός του εκδότη αντιμετώπιζε απο χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ τόσο εκείνος όσο και η μητέρα του αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια ζούσαν στον Βόλο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι σοροί ενός άνδρα και μίας γυναίκας βρέθηκαν και ανελκύστηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Πρόκειται να μεταφερθούν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο οδηγούσε η γυναίκα.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, γεγονός που δεν επέτρεψε σε κάποιον να αντιδράσει. Εκτίμησε ότι το όχημα εκινείτο με πάνω από 100 χλμ την ώρα.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό, προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο, όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο ευρύ κοινό, και στην συνέχεια έπεσε στην θάλασσα με ταχύτητα.