Υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ σε όλα τα έγγραφα αποφάσισε η διυπουργική

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο, μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη

Στην υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ σε όλα τα έγγραφα που εκδίδουν τα ΚΕΠ προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, με διάταξη που θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο, μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Στόχος της διυπουργικής σύσκεψης αποτελεί η διαδικασία επίσπευσης της έκδοσης και της καταβολής συντάξεων, επιδομάτων και παροχών προς τους δικαιούχους. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, με την αναγραφή του ΑΜΚΑ σε όλα τα έγγραφα, γίνεται το πρώτο βήμα για την σταδιακή ψηφιοποίηση των συντάξεων.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, τα ΚΕΠ πραγματοποιούν 5 εκατ. πράξεις το χρόνο για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk