Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Μαρίας Βλάχου έπειτα από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Το όνομα της Μαρίας Βλάχου είχε συνδεθεί άρρηκτα με τις start up επιχειρήσεις, καθώς η προσφορά της ήταν σημαντική.

Fereikos: Η εταιρίας της, το όραμά της

Συγκεκριμένα, η Μαρία Βλάχου δημιούργησε το 2007  μαζί με την αδερφή της την Fereikos, μια εταιρεία με έδρα την πατρίδα τους, την Κορινθία, που ασχολείται με την εκτροφή και επεξεργασία σαλιγκαριών αλλά και την παρασκευή έτοιμων γευμάτων.

Όπως έλεγε, η ιδέα για την εταιρεία, που κατέκτησε πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις, ξεκίνησε όταν βρισκόταν στην Ελβετία.

«Τρώω μια μερίδα σαλιγκάρια που κάνει 37 ευρώ!» είχε πει η Μαρία Βλάχου στην αδερφή της. «Τι ωραία ιδέα» της απάντησε εκείνη. «Έχουμε εκατοντάδες σαλιγκάρια έξω από την κήπο μας. Μήπως να ασχοληθούμε και εμείς;   «Τότε δούλευα στις Βρυξέλλες ως μεταφράστρια. Ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά έστελνα το βιογραφικό μου και κανένας δεν με έπαιρνε. (…) Οπότε για μένα τα σαλιγκάρια ήταν ο τρόπος να γυρίσω στη χώρα μου» είχε πει χαρακτηριστικά.

Η πορεία της πριν ασχοληθεί με τις start ups

Η Μαρία Βλάχου γεννήθηκε το 1980. Μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες, έκανε διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία και προ ετών εκλήθη από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης, όπου δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και έπειτα ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.   Η κηδεία της Μαρίας Βλάχου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 11:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Πουλίτσα Κορινθίας.

Αδελφή Μαρία: Η Μαρία μας έγινε πεταλούδα

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε η αδελφή της, Πένυ, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.

«Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε, ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία Μας σήμερα έγινε πεταλούδα», έγραψε η αδερφή της, Πένυ, στο Facebook.

Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία μας σήμερα έγινε πεταλούδα.

Δημοσιεύτηκε από Penny Vlachou στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Μαρίας Βλάχου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «είναι τόσο άδικο να φεύγουν απ’τη ζωή νέοι άνθρωποι, γεμάτοι ενέργεια, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα».

Όπως ανέφερε σε tweet του, «γνώριζα προσωπικά τη Μαρία Βλάχου και θα μείνει πάντα στη μνήμη μου για το πείσμα της να κάνει πράξη τις καινοτόμες ιδέες της» και πρόσθεσε «Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».