Κλειστό είναι αυτήν την ώρα το κέντρο της Αθήνας, καθώς δεκάδες άτομα διαδηλώνουν υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για περίπου 300 άτομα, που ξεκίνησαν από το Μοναστηράκι και πραγματοποιούν πορεία προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία, που παρακολουθεί διακριτικά την πορεία.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο Στ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση 7ης άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το δικαστικό συμβούλιο έλαβε υπόψη του τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα όσο και την πρόταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που άσκησε την αναίρεση.

Όπως είναι γνωστό κατά την ανώτατη εισαγγελέα το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας καθώς και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο της συνεδρίασης και πέριξ του Αρείου Πάγου.