Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία υπέρ του Κουφοντίνα

Χρήση χημικών έκανε η αστυνομία στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, κατά την πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να σκορπίσουν στα γύρω στενά και προς την πλατεία Εξαρχείων.

Η πορεία είχε ξεκινήσει από το Μοναστηράκι και οι διαδηλωτές δεν είχαν δηλώσει προς τα πού πρόκειται να κινηθούν.

Η αστυνομία παρακολουθούσε την πορεία διακριτικά, μέχρι το σημείο όπου έγινε η χρήση χημικών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συζητήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο Στ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση 7ης άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το δικαστικό συμβούλιο έλαβε υπόψη του τόσο το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα όσο και την πρόταση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, που άσκησε την αναίρεση.

Όπως είναι γνωστό κατά την ανώτατη εισαγγελέα το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας καθώς και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Η απόφαση του Συμβουλίου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση του Ποινικού Τμήματος ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο της συνεδρίασης και πέριξ του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk