«Θεωρώ ότι ήταν απόλυτο λάθος ο συμβιβασμός του Αλέξη Τσίπρα» είπε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25, Δανάη Στράτου, μιλώντας στο One Talk και τον Δημήτρη Μανιάτη αναφορικά με τα γεγονότα που ακολούθησαν το δημοψήφισμα και τη διαπραγμάτευση του 2015. «Υπήρχαν και τα όπλα και η μελέτη και ο τρόπος αν είχαν παραμείνει ενωμένοι να είχε πετύχει» ανέφερε η κ. Στράτου και συνέχισε πως «αν μας είχαν πετάξει εκτός ευρώ θα τους είχε κοστίσει ένα τρις. και μετά θα κινδύνευαν χώρες όπως η Ιταλία και τότε θα άρχιζε η αποδόμηση της Ευρώπης, οπότε εμείς λέμε ότι δεν συμφέρει κανέναν να πετάξουν την Ελλάδα εκτός».

Μάλιστα είπε ότι κορυφαίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευαν τον Γιάνη Βαρουφάκη, όταν αυτός ως υπουργός Οικονομικών πήγαινε να διαπραγματευτεί «χρησιμοποιώντας πολύ βαριά όπλα, ως πυρηνικά».

Σύμφωνα με όσα είπε όταν εκείνος προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει διαπραγματευτικά όπλα «πήγαιναν υπογείως και έλεγαν μην τον ακούτε δεν θα τον αφήσουμε να το κάνει αυτό».

Ερωτηθείσα για τα Μνημόνια κατέστησε σαφές πως η χώρα όχι μόνο δεν βγήκε από το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά αυτό έχει μονιμοποιηθεί έως το 2060, ενώ για τα μέτρα ελάφρυνσης είπε ότι τα θεωρεί προσβλητικά για όλους τους ανθρώπους, καθώς και ότι την κάνουν έξαλλη. «Είναι σαν να σου κάνουν αφαίμαξη και να σου δίνουν πίσω ένα κομματάκι» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: onetv.gr