Υπόθεση Πετσίτη: Στις 9 Μαΐου στη Βουλή η Άννα Ζαΐρη

Η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος εκλήθη από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Στις 9 Μαΐου αναμένεται να έρθει στη Βουλή η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή.

Η κλήση έγινε από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η κ. Χριστοδολοπούλου σημείωσε ως θέματα της ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση επί των εκθέσεων πεπραγμένων για το 2017 και 2018 και όχι για την υπόθεση Πετσίτη. Κάτι που προφανώς δημιουργεί απορίες καθώς όλοι περιμένουν από την κ. Ζαϊρη να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων σχετικά με τον Μανώλη Πετσίτη και τις έρευνες που έχουν γίνει σε λογαριασμούς του.

Η κατάθεση της κ. Ζαϊρη είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της υπόθεσης την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεχάσει.


Υπενθυμίζεται ότι η κλήση της κ. Ζαΐρη στη Βουλή ζητήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση Πετσίτη – Λαυρεντιάδη – Αρτεμίου. Αφορμή είχε σταθεί η παραίτηση του προϊσταμένου του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Το εν λόγω στέλεχος της Αρχής ερευνούσε τις υποθέσεις των ΔΕΠΑ, ELFE, Λαυρεντιάδη και Πετσίτη.

Στην επιστολή του, προς την κ. Ζαϊρη είχε εκφράσει την έκπληξή του για την αιφνίδια, όπως τόνισε, απομάκρυνσή του από την Α’ Μονάδα της Αρχής και την τοποθέτησή του στη Β’ Μονάδα της Αρχής (Χρηματοικονομικών Κυρώσεων) και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου.

«Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε αιφνιδιαστικά από το Τμήμα Ερευνών τοποθετώντας με σε τελείως αναντίστοιχη θέση, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος Τραπέζης της Ελλάδος για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή κ.α.) επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα», αναφέροταν σε απόσπασμα της επιστολής παραίτησης του στελέχους της αρχής.

Θα πρέπει η κ. Ζαϊρη να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη με τον υπάλληλο, γιατί απομακρύνθηκε αν και υποστηρίζει ότι ήταν κοντά σε αποκαλύψεις, γιατί καθυστέρησαν οι έρευνες για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη.

Θεωρείται δεδομένο ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις και η «πέτρα του σκανδάλου» ο ίδιος ο Μανώλης Πετσίτης ή «Μανόλο του Παππά», τον οποίον όλοι τώρα κάνουν ότι δεν γνωρίζουν. Θα πρέπει και ο ίδιος ο κ. Παππάς να πάει να εξηγήσει τη σχέση του και όχι να υπεκφεύγει όπως έκανε στην πρόσφατη μεταμεσονύχτια εκπομπή της ΕΡΤ.

Θα πρέπει να εξηγήσει πώς μπαινόβγαινε ο κολλητός του στο Μαξίμου και ταυτόχρονα έκανε «δουλειές» με τον Λαυρεντιάδη και με τους κύπριους δικηγόρους των off shore. Και γιατί του επέτρεπε να χρησιμοποιεί το όνομά του και να βγάζει λεφτά.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk