«Κατά τη διυπουργική σύσκεψη, στις 17 Δεκεμβρίου 2015, μου κατέστη σαφές ότι η διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων της ELFE SA λόγω διακοπής της παροχής φυσικού αερίου δεν ήταν επιθυμητή εξέλιξη, καθώς θα οδηγούσε στην ανεργία μεγάλο αριθμό εργαζομένων… Οι μέτοχοι της ΔΕΠΑ ενημερώνονταν κάθε μήνα περί της εξέλιξης της οφειλής της ELFE, ενώ το εποπτεύον υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε εβδομαδιαία βάση».

«ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν το – άγνωστο μέχρι σήμερα – 22σέλιδο έγγραφο παροχής εξηγήσεων του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θεόδωρου Κιτσάκου που συντάχθηκε στις 24 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο έρευνας της Οικονομικής Αστυνομίας για τις συναλλαγές της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου με την εταιρεία ΕLFE SA φωσφορικών λιπασμάτων, που ανήκει στον Ομιλο Λαυρεντιάδη.

Σε μια υπόθεση στην οποία αναδεικνύονται οι παρασκηνιακές επιλογές σημαντικών στελεχών της κυβέρνησης που φαίνεται να βοήθησαν την ELFE είτε με απευθείας τρόπο, είτε και με τις  επισκέψεις στη ΔΕΠΑ του «μυστικοσυμβούλου» του Μαξίμου, Μανώλη Πετσίτη, αλλά και κύπριων δικηγόρων. Πρόκειται για τους ίδιους νομικούς που είχαν επαφές με κυβερνητικά στελέχη αλλά κι εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα Λαυρεντιάδη.

-Τι καταγράφεται στις έγγραφες εξξηγήσεις του Κιτσάκου;

-Ποιοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των οφσόρ εταιρειών της ELFE;

-Ηταν σε γνώση των αρμόδιων υπουργών το σχέδιο μεταβίβασης ακινήτων;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο

Η άγνωστη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το σκάνδαλο