Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το σκάνδαλο Πετσίτη, στο οποίο εμπλέκεται και ο ίδιος- επιχείρησε ο Νίκος Παππάς. Μιλώντας χθες το βράδυ στην ΕΡΤ, το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε την υπόθεση «κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης», προσπερνώντας τις αποκαλύψεις που συνεχίζουν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον σκοτεινό ρόλο του «Μανόλο» και τις διασυνδέσεις του με το «σύστημα Μαξίμου».

«Η υπόθεση δεν αφορά δημόσιο χρήμα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον πλουτισμό του Πετσίτη λέγοντας πως «δεν είναι λίγες οι φορές που πάρα πολλοί άνθρωποι αξιοποίησαν τις γνωριμίες τους για να πετύχουν οικονομικά αποτελέσματα».

«Αυτή είναι η θέση μας από την αρχή. Δεν έχω αρνηθεί ότι τον ήξερα», συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Επικοινωνιών προσθέτοντας ότι «το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει μια κανονική θέση δίπλα μου ή σε κάποιον υπουργό».

Λίγη ώρα μετά, στο σχετικό τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παραποίησε αυτήν ακριβώς τη δήλωση του Νίκου Παππά, μεταφέροντάς την ως εξής: «Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει υπουργική θέση που ποτέ δεν πήρε»!

Το γλωσσικό αυτό ολίσθημα (;) δείχνει ότι για τους δημοσιογράφους του (φιλοκυβερνητικού) ΑΠΕ ακούγεται λογική η φράση ότι ο «Μανόλο του Παππά» θα μπορούσε ακόμη και να αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και είναι ενδεικτικό της άποψης που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα για τις πραγματικές σχέσεις του ανθρώπου που φυγαδεύτηκε νύχτα στην Κύπρο με την ηγεσία της κυβέρνησης.

Άλλωστε, δεν υπήρχε αμφιβολία επ’ αυτού. Όλοι θυμούνται τα ενσταντανέ από τους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου, με τις αγκαλιές, τα φιλιά, τα γέλια και τις σέλφι του Μανόλο με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, κ.α.

Όλοι θυμούνται, επίσης, τις φωτογραφίες από τις ημέρες του κρίσιμου δημοψηφίσματος του 2015 όταν ο Πετσίτης ήταν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγα μέτρα μακριά από τον πρωθυπουργό.

Σε ερώτηση αν είχε επικοινωνία μαζί του, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του, ο Νίκος Παππάς, είπε στην ΕΡΤ: «είχα επικοινωνία με μέλη της οικογένειά του. Η οικογένειά του είναι μια οικογένεια την οποία αγαπώ πάρα πολύ».