Και τώρα όλοι αυτοί, πρώην και νυν υπουργοί που συμπορεύτηκαν με τον Παύλο Πολάκη (φωτογραφία) και συνεχίζουν να συμπορεύονται, τον «μαλώνουν», πάλι με χάδια, όχι με ξεκάθαρες κουβέντες του στυλ «καλύτερα να μας αδειάσεις τη γωνιά». Προφανώς φοβούνται τον Πολάκη και ξέρουν ότι τον στηρίζει ο Τσίπρας, γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις τους είναι τουλάχιστον αστείες. Το πιο σοβαρό, και γι’ αυτό καίγονται όλοι τους, είναι ότι έγιναν μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ και τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος. Ο Πολάκης τους αποκάλυψε ότι είναι fake το ηθικό πλεονέκτημα και η ηθική τους πήγε περίπατο. Και γι’ αυτό δήθεν αδειάζουν τον «σύντροφό» τους που όμως τον χρειάζονται γιατί είναι αθυρόστομος και μπορεί άνετα να εκπροσωπεί τη σχολή της αθλιότητας.

***

Στην Αγία Νάπα ο Πετσίτης

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχαστεί η υπόθεση Μανώλη Πετσίτη (πιο γνωστός ως «Μανόλος του Παππά»), λόγω της αήθους επίθεσης που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης εναντίον του γιατρού Στέλιου Κυμπουρόπουλου, όπως αναφέρουν στη ΝΔ. Ούτε ο αποκαλούμενος από τον Αλέξη Τσίπρα «αψύς Σφακιανός» θα μπορέσει να κάνει το σκάνδαλο Πετσίτη να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Και ας δηλώνει ο Νίκος Παππάς ότι πρόκειται για μη σκάνδαλο. Ουδείς πλέον το πιστεύει. Και τούτο γιατί…

***

Οπως μαθαίνω, οι έρευνες στην Κύπρο συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό. Διεξάγονται από τη ΜΟΚΑΣ (την κυπριακή υπηρεσία που ερευνά περιπτώσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και που συνεργάζεται τόσο με την κυπριακή ΕΥΠ όσο και με το FBI). Των ερευνών προΐσταται η Εύα Παπακυριακού, η οποία να σημειώσω ενημερώνει συνεχώς τις ελλαδικές αρχές και την αντίστοιχη υπηρεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τους λογαριασμούς Πετσίτη που βρέθηκαν στην Κύπρο και δεν έχουν δηλωθεί.

***

Ο «Μανόλος του Παππά» βρίσκεται υπό πλήρη παρακολούθηση, έστω διακριτικά στην Κύπρο. Ετσι, δεν πέρασε απαρατήρητο από τις κυπριακές αρχές το γεγονός ότι… μετακόμισε. Αλλαξε κατοικία και εγκατέλειψε τη Λάρνακα και τις «Φοινικούδες» και μετακινήθηκε προς το Παραλίμνι, κοντά στην τουριστική Αγία Νάπα, φιλοξενούμενος πάλι κύπριου δικηγόρου. Θα έχει ενδιαφέρον τι θα δηλώσει η κυρία Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τη δράση του Πετσίτη, δηλαδή πώς πλούτισε ξαφνικά, γιατί μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, με ποια ιδιότητα συνόδευε τον Νίκο Παππά, ποιες είναι οι σχέσεις του με τον Λαυρεντιάδη και με το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ. Η κυρία Ζαΐρη είναι ενημερωμένη από την Κύπρο, συνεπώς η ακρόασή της (μετά το Πάσχα) θα έχει ενδιαφέρον. Οσο κι αν ο Νίκος Παππάς επιχειρεί να δαιμονοποιήσει τη σχέση του με τον Μανώλη Πετσίτη. Μαζεύει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και (άκουσον-άκουσον) τους ενημερώνει για τον Πετσίτη, βγάζοντας τον εαυτό του έξω από την υπόθεση. Δυο-τρεις βουλευτές που μάζεψε για ενημέρωση κρατούσαν και σημειώσεις για ό,τι έλεγε. Κάτι σαν πρακτικά συνεδρίασης: Ετσι τον κατηγορεί ότι είναι «μ…» και ότι είναι άτομο εξαρτημένο. Αν και την ίδια ενημέρωση (που θα συνοδεύεται και με ερωτήσεις) περιμένουν και οι γαλάζιοι βουλευτές, οι οποίοι θα ρωτήσουν και γιατί καθυστερεί τόσο η δίκη της Proton Bank και εάν έχει κάποιον ρόλο στην καθυστέρησή της ο Πετσίτης ή οι προστάτες του στην κυβέρνηση.

***

Ο Καλογρίτσας παρακαλεί για συγχώρεση

Ενας παλιός φίλος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Χρήστος Καλογρίτσας με τα βοσκοτόπια, που οι Τσίπρας και Παππάς τον ήθελαν με δανεικά χρήματα να τον κάνουν εκδότη και καναλάρχη, θεωρεί σίγουρη την επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές και στέλνει απεσταλμένους σε γραφεία γαλάζιων βουλευτών για να πει: Οτι τον ξεγέλασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θέλει με κανέναν τρόπο να καταλήξουν φυλακή τα παιδιά του ή οι συγγενείς του και ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για ό,τι έγινε έως τώρα, αλλά να αφήσουν τους συγγενείς του ήσυχους. Να σημειώσω εδώ ότι ο Καλογρίτσας επιχείρησε να συναντηθεί και με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα για να του εξηγήσει πώς ακριβώς έπαιρνε τα δάνεια από τη Syriza Bank, δηλαδή την Attica Bank. Πολύ αργά όμως μετανόησε…

***

Το τελευταίο Πάσχα ως πρωθυπουργός

Αν ορισμένους σάς τρώει η αγωνία για το πού θα κάνει Ανάσταση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ή πού θα παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου, σας ενημερώνω ότι έως το Μεγάλο Σάββατο θα βρίσκεται στην Κίνα. Δηλαδή την ώρα που θα φθάνει στην Ελλάδα το Αγιο Φως (με τιμές αρχηγού κράτους), ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται εν πτήσει επιστρέφοντας από το Πεκίνο στην Αθήνα. Και από το αεροδρόμιο κατευθείαν στην Ανάσταση (εάν τελικά πάει). Τώρα θα μου πείτε γιατί πάει πασχαλιάτικα στην Κίνα; Η επίσκεψη, λένε από το Μαξίμου, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις ελληνοκινεζικές σχέσεις, ενώ υπενθυμίζουν ότι αντίστοιχη επίσκεψη έγινε πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της κινεζικής κυβέρνησης για τον «Δρόμο του Μεταξιού».

***

Το πιθανότερο είναι ότι αυτή θα είναι η τελευταία Μεγάλη Παρασκευή του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού και προτίμησε να την περάσει στην Κίνα. Πού άλλες εποχές που πήγαινε με τη σύντροφό του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα στις περιφορές του Επιταφίου, φωτογραφίζονταν γεμάτοι κατάνυξη με τις λαμπάδες ανά χείρας. Βρέθηκε, υπενθυμίζω, στην Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα ή ακόμη πιο μακριά, στο Νότιο Αιγαίο, όπως το Πάσχα που πέρασαν στο Μεγάλο Χωριό της Τήλου και έκαναν και ποδηλατάδα στα Λιβάδια.

***

Πάσχα στην Τήνο

Αντιθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μένει το Πάσχα Ελλάδα και την περιφορά του Επιταφίου θα την παρακολουθήσει μαζί με τη Μαρέβα (Μαρία-Εύα) και τα παιδιά τους στην Τήνο, όπου διαθέτει και σπίτι. Μου λένε ότι ο Μητσοτάκης νήστεψε όλη τη σαρακοστή. Να σκεφτείτε ότι στο γεύμα με τον Βέμπερ τον κέρασε… ντοματοκεφτέδες. Ενώ Μ. Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη 
… πραγματοποίησε πασχαλινή δράση μοιράζοντας χαρά σε παιδιά με νοητική υστέρηση. Τη Μ. Τρίτη το πρωί, μέλη του Ιδρύματος Χατζηγάκη επισκέφθηκαν τη δομή φιλοξενίας που διατηρεί η «Εστία» στο Πικέρμι Αττικής. Στόχος της επίσκεψης ήταν να αναδείξει το αξιόλογο έργο χρόνων που επιτελεί η Εστία, ως κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση.Τη Γενική Γραμματέα κα Ελισάβετ Ειρήνη Χατζηγάκη, την υπεύθυνη γραφείου Τύπου, κα Κωνσταντίνα Ζούκα και το μέλος κο Μιχαήλ Χατζηγάκη, υποδέχτηκε η πρόεδρος της Εστίας κα Ευφημία Προκοπάκη. Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Χατζηγάκη ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες και το ζωτικό ρόλο που κατέχει η στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης «Άρης & Λίλιαν Βουδούρη» στην καθημερινή εξέλιξη και πορεία των παιδιών που φιλοξενεί.
***
Ελληνας γιατρός στον Μαραθώνιο της Βοστώνης για καλό σκοπό
Πρόκεται για τον γιατρό Κωνσταντίνο Ντάγλα που εργάζεται  τα τελευταία χρόνια στη Βοστώνη στο νοσοκομείο Mass Eye and Ear του Χάρβαρντ κάνοντας έρευνα στον τομέα της Νεύρο-Οφθαλμολογίας, ο οποίος διακρίθηκε εφέτος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Οχι για το χρόνο του, αλλά για το σκοπό του. Ετρεξε στον μεγαλύτερο μαραθώνιο του κόσμου με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη του ερευνητικού μας προγράμματος σχετικά με την διάγνωση και θεραπεία ασθενειών που προκαλούν τύφλωση.