Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι διακαής πόθος του κ.Τσίπρα και του Σύριζα ήταν και είναι ο έλεγχος των Μέσων Ενημέρωσης. Από πολύ νωρίς επεδίωξαν με κάθε είδους μεθόδους και πρακτικές να καταστήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα Μέσα – ιδιαίτερα όσα εξέφραζαν την προοδευτική δημοκρατική παράταξη – σε όργανα προπαγάνδας και αποκλειστικής δικής τους επιρροής.

Οι χθεσινές αποκαλύψεις του κ.Μαρινάκη, τόσο για το «Βήμα» τα «Νέα» όσο  και για τον επίδοξο καναλάρχη κ.Καλογρίτσα ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτές τις μεθόδους και αυτές τις πρακτικές. Οι ινστρούχτορες των υπογείων του Μαξίμου δεν τόλμησαν φυσικά να διαψεύσουν το παραμικρό. Κατέφυγαν σε αυτό που γνωρίζουν καλά να κάνουν: την προπαγάνδα της λάσπης, της συκοφαντίας και των ύβρεων.

Μόνο που δεν πείθουν πια ούτε τους εαυτούς τους. Όλοι γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ότι ο κατεξοχήν διαπλεκόμενος πολιτικός είναι ο κ.Τσίπρας και η παρέα του.Έχουν μετατρέψει τη Βουλή με τις τροπολογίες  και τις ρυθμίσεις  κάθε είδους σε πλυντήριο εξυπηρετήσεων  κάθε λογής συμφερόντων. Ο κυνισμός τους έχει φτάσει σε τέτοια ύψη που αγκαλιάζουν υπερηφάνως ακόμα κι αυτούς που κατηγορούσαν στο παρελθόν ως πρωτομάστορες  της διαπλοκής.

Επιχειρηματίες που μεγαλούργησαν, κατά κανόνα με δουλειές του δημοσίου, συνωστίζονται στα γραφεία και τα υπόγεια του Μαξίμου.Το πάλαι ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έχει  γίνει πουκάμισο αδειανό  στα χέρια τους. Τα δίνουν όλα για να παραμείνουν στις καρέκλες της εξουσίας, για λίγους μήνες ακόμα.

Δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι υπάρχουν και Μέσα Ενημέρωσης  που σέβονται την ιστορία και την παράδοση τους κι αρνούνται να γίνουν σφουγκοκολάριοι της εξουσίας. Ότι ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δημοσιογράφοι που κάνουν την δουλειά τους, όπως αυτοί την καταλαβαίνουν, χωρίς να τείνουν ευήκοον ούς σε εξουσιαστές και παραγοντίσκους.

Όση λάσπη λοιπόν κι αν ρίξουν, όσες σκευωρίες κι αν κατασκευάσουν, όσες μεθοδεύσεις με τη Δικαιοσύνη κι αν επιχειρήσουν, ο σκοτεινός βίος και η πολιτεία τους θα έρθει όλη στο φως. Οι κάθε λογής Πετσίτηδες  και οι πρόθυμοι νεροκουβαλητές της λάσπης  τους δεν πρόκειται να τους σώσουν.

Ο ελληνικός λαός έχει… χορτάσει πλέον από το κουτόχορτο που πλασάρουν. Οι παρέες τους και τα συμφέροντα που διεκπεραιώνουν έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται  καθημερινά. Και οι πολίτες που κατάλαβαν  πια με ποιους έχουν να κάνουν, θα τους βουλιάξουν στη λάσπη που με τόση ευκολία και τόσο πάθος πέταξαν – και συνεχίζουν να πετούν.

ΤΟ ΒΗΜΑ