Επίθεση κατά του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο Πετσίτη εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Antenna.

«Ο κ. Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ψέματα και για το σκάνδαλο Πετσίτη-Παππά. Ενώ κλήθηκε να απαντήσει ευθέως αν στηρίζει τον κ. Παππά, έκανε πως δεν άκουσε. Εμείς, λοιπόν, ρωτάμε ξανά τον κ. Τσίπρα: Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα χρήματα που έπαιρνε ο κ. Πετσίτης, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου;»  τόνισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε πως «πλέον δεν είναι μόνο σκάνδαλο Πετσίτη, είναι σκάνδαλο Παππά, Πετσίτη, Αρτεμίου, Ξεπαπαδέα, Τσίπρα κ.λπ. Ο κ. Πετσίτης δεν ήταν ένα ξένο πρόσωπο προς τον κ. Τσίπρα. Η πρώην σύντροφος τους, η κ. Κωνσταντοπούλου, λέει «Είναι ξεκάθαρο ότι ο πλουτισμός του Πετσίτη είναι πλουτισμός σχετιζόμενος με την σχέση του με την εξουσία. Με τον Τσίπρα, με τον Παππά, με την κυβέρνηση»».

Για την υπόθεση Novartis υπογράμμισε πως η εμπλοκή πολιτικών στην Ελλάδα αποτελεί μεθόδευση και συμπλήρωσε ότι είναι υπαρκτό σκάνδαλο καθώς διερευνήθηκε σε πολλές χώρες, αλλά, όπως είπε, σε όλες τις χώρες αφορούσε τις πρακτικές της εταιρείας και τα κυκλώματα γιατρών που αυτή είχε στήσει. Προσέθεσε πως «μόνο στην Ελλάδα αποτέλεσε μέσο υλοποίησης του δόγματος «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Μόνο στην Ελλάδα στήθηκε μια ολόκληρη σκευωρία για να σπιλωθούν άνθρωποι και πολιτικοί αντίπαλοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν χυδαίες πολιτικές σκοπιμότητες. Σήμερα που η όλη μεθόδευση καταρρέει, όσοι αναμείχθηκαν πολιτικά σε αυτήν θα κληθούν να λογοδοτήσουν, πρωτίστως στον ελληνικό λαό».

Χαρακτήρισε ως σκάνδαλο την τροπολογία στη Βουλή για τον ΟΠΑΠ, λέγοντας πως «αποτελεί ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς ο υπουργός Οικονομικών άλλαξε εκ των υστέρων τους όρους του σχετικού διαγωνισμού. Καλούμε τον κ. Τσακαλώτο, όπως και τον κ. Τσίπρα, που προφανώς έχει δώσει τη σχετική εντολή να αποσύρουν άμεσα τη συγκεκριμένη τροπολογία».

«Καμμία περιφέρεια στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ»

«Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες ο στόχος μας είναι να μην πέσει καμία περιφέρεια στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες «γαλάζιες»» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά».

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές, είπε πως «θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης, και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Αυτό απαιτούμε από τα στελέχη μας και είμαι βέβαιος ότι θα κινηθούν σε αυτό το πλαίσιο».

Ανέφερε ακόμη για τις ευρωεκλογές πως «επιδιώκουμε και θα πετύχουμε μία καθαρή νίκη. Από όλα τα στοιχεία, από όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως από την επαφή μας με τους Έλληνες πολίτες, παίρνουμε το ίδιο μήνυμα. Στις πρώτες κάλπες που θα στηθούν στις 26 Μαΐου οι Έλληνες θα δώσουν ένα πολύ καθαρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ένα μήνυμα στήριξης και συμπόρευσης στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη».​

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ