«Πιθανή μια σύντομη χρονική παράταση του Brexit», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, «αλλά υπό συγκεκριμένους όρους, αν το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.

Ο Τουσκ διευκρίνισε ότι παραμένει ανοιχτό παραμένει το ακριβές χρονικό διάστημα μιας τέτοιας παράτασης.

Ωστόσο, υπογράμμισε η συμφωνία Αποχώρησης για το Brexit που διαπραγματεύθηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ε.Ε. δεν πρόκειται να ξανανοίξει.

«Ακόμα κι αν η ελπίδα για τελική επιτυχία φαίνεται αδύνατη, ακόμη και απατηλή, και παρόλο που η κούραση του Brexit γίνεται όλο και περισσότερο ορατή και δικαιολογημένη, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την αναζήτηση – μέχρι την τελευταία στιγμή – μιας θετικής λύσης» δήλωσε επίσης ο Τουσκ.

Την ίδια ώρα, ο  πρόεδρος της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε πως το σώμα θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα σχετικά με την απόφαση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να ζητήσει τρίμηνη αναβολή του Brexit.

Τη διεξαγωγή της συζήτησης ζήτησε ο εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ λέγοντας πως είναι ζωτικής σημασίας για το κοινοβούλιο να εξετάσει τους όρους της προτεινόμενης παράτασης της διαπραγματευτικής περιόδου για το Brexit.