Απελπιστική παραμένει η κατάσταση στη Χαλκίδα. Παρά το γεγονός ότι οι βροχές έχουν σταματήσει, σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμοι και χωράφια έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε λίμνες, με πολλούς μάλιστα κατοίκους να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η κατάσταση είναι χειρότερη από χθες, καθώς η στάθμη των νερών ανέβηκε κι άλλο, ενώ πλημμύρισαν και άλλα σπίτια.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, έχουν τοποθετηθεί από τον δήμο δύο αντλίες στην περιοχή του Δοκού, ωστόσο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει καμία έξοδος των νερών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tvstar.gr, οι κάτοικοι ζητούν άμεσα δραστικά μέτρα και αναρωτιούνται γιατί σε κεντρικό επίπεδο δεν έχουν ληφθεί καίριες αποφάσεις παρά μόνο κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου στη Χαλκίδα έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που αντί να υποχωρεί όσο περνούν οι μέρες τόσο διογκώνεται.

Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων. Σε όσους πάλι επιτρέπεται η κίνηση, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια, πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν και να σημειωθούν καθιζήσεις.