• Αναζήτηση
 • Πανεπιστήμιο Πειραιά : Διάκριση για την ερευνητική ομάδα του

  Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναδείχτηκε νικήτρια του ελληνικού σκέλους του φετινού CFA Institute Research Challenge και θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη, όπου θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον τελικό της περιοχής EMEA (Europe, Middle East and Africa)

  Η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναδείχτηκε νικήτρια του ελληνικού σκέλους του φετινού CFA Institute Research Challenge, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση CFA (CFA Society Greece).

  Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη, όπου στις 10-11 Απριλίου 2019 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της περιοχής EMEA (Europe, Middle East and Africa), με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στην Νέα Υόρκη, στις 25 Απριλίου 2019.

  Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών» που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που αυτή προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.

  Στον ελληνικό διαγωνισμό, για την φετινή χρονιά, συμμετείχαν οχτώ ομάδες από τα ακόλουθα οκτώ Πανεπιστήμια: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ALBA Graduate Business School, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πάντειον Πανεπιστήμιο και Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  Οι ομάδες των φοιτητών παρέδωσαν σε ειδικούς βαθμολογητές μια ανάλυση που αφορούσε την εταιρεία «Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ», με σύσταση αγοράς, πώλησης ή διακράτησης της μετοχής της, ενώ πραγματοποίησαν και αναλυτική παρουσίαση της πρότασής τους σε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων και της χρηματοοικονομικής στην Ελλάδα.

  Τη νικήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς απαρτίζουν οι κ.κ Χρήστος Γκιτέρσος, Μάκης Δραγάτσης, Μάρκος Ζώρζος, Κωνσταντίνος Μαμάης και Γιάννης Σταμάτης, με ακαδημαϊκούς υπεύθυνους της ομάδας τους κκ. Δημήτριο Κυριαζή και Εμμανουήλ Τσιριτάκη και μέντορα τον κ. Σταμάτη Δραζιώτη, CFA.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk