• Αναζήτηση
 • Νορβηγιά: Ερευνάται μυστηριώδης εξαφάνιση συνεργάτη του Τζ. Ασάνζ

  Την εξαφάνιση συνεργάτη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος θεάθηκε για τελευταία φορά τον Αύγουστο στη βόρεια Νορβηγία ερευνά η νορβηγική αστυνομία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την εξαφάνιση συνεργάτη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά τον Αύγουστο στη βόρεια Νορβηγία ερευνά η νορβηγική αστυνομία.

  Ο Ολλανδός Αριεν Κάμπχους είναι ειδικός σε θέματα κυβερνοασφαλείας και οι αστυνομικές αρχές της Νορβηγίας δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πού θα μπορούσε να βρίσκεται, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός τους Τόμι Μπετς.

  «Διενεργούμε έρευνα», είπε, σημειώνοντας ότι η αστυνομία «αρνείται να κάνει εικασίες για το τι θα μπορούσε να του έχει συμβεί».

  Ο ιστότοπος WikiLeaks ανάρτησε το Σάββατο στο Twitter την «παράξενη εξαφάνιση» του Κάμπχους, διευκρινίζοντας ότι η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν όταν έφυγε από το ξενοδοχείο του στο Μπόντο, στη βόρεια Νορβηγία, στις 20 Αυγούστου.

  Σύμφωνα με το WikiLeaks, ο Κάμπχους είχε βγάλει εισιτήριο για να αναχωρήσει αεροπορικώς από το αεροδρόμιο του Τροντχάιμ στις 22 Αυγούστου.

  Το Τροντχάιμ απέχει 700 χιλιόμετρα από το Μπόντο και το ταξίδι με το τρένο από τη μία πόλη στην άλλη διαρκεί 10 ώρες.
  Ο Ασάνζ έχει καταφύγει από το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη επειδή το 2010 δημοσίευσε χιλιάδες απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα στον ιστότοπό του.
  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk