• Αναζήτηση
 • Μπαλόνι αναπαριστά τον δήμαρχο κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο

  Έκπληξη προκάλεσε τους κατοίκους του Λονδίνου ένα γιγάντιο μπάλονι στο βρετανικό κοινοβούλιο που τον αναπαριστά τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, με μπικίνι.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έκπληξη προκάλεσε τους κατοίκους του Λονδίνου ένα γιγάντιο μπάλονι στο βρετανικό κοινοβούλιο που τον αναπαριστά τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, με μπικίνι, ως απάντηση στο γιγάντιο μπαλόνι που αναπαριστούσε τον Τραμπ ως μωρό και είχε υψωθεί στο ίδιο σημείο τον Ιούλιο.

  Στη σημερινή δράση πρωτοστάτησε ο Γιάνι Μπρουέρ, ο οποίος δηλώνει «οπαδός της ελευθερίας της έκφρασης».

  Επικριτές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχαν υψώσει ένα μπαλόνι που τον αναπαριστούσε ως την καρικατούρα ενός θυμωμένου μωρού με φουσκωμένα μάγουλα κατά την επίσημη επίσκεψη που ο αμερικανός πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει τον Ιούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  «Ας φτιάξουμε ένα ‘μωρό Καν’ και ας δούμε αν η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ισχύει για όλους», έγραψε ο Γιάνι Μπρουέρ σε μια σελίδα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), συγκεντρώνοντας σχεδόν 60.000 στερλίνες (67.000 ευρώ) για το σχέδιό του.

  Εξηγεί εκεί τις διαφωνίες του με την πολιτική του δημάρχου του Λονδίνου και καταγγέλλει αύξηση της εγκληματικότητας στη βρετανική πρωτεύουσα.

  Το μαγιό που φορά το «μωρό Καν» αποτελεί αναφορά στην απαγόρευση, το 2016, μιας διαφήμισης για προϊόντα αδυνατίσματος στις συγκοινωνίες του Λονδίνου. Η διαφήμιση, η οποία θεωρήθηκε σεξιστική, παρουσίαζε ένα μοντέλο με αδύνατο σώμα που φορούσε ένα κίτρινο μπικίνι και ρωτούσε, «Είναι το σώμα σας έτοιμο για την παραλία;».

  Από πλευράς του ο δήμαρχος αντιμετώπισε το θέμα χιουμοριστικά λέγοντας: «Αν θέλουν να περάσουν το Σάββατό τους κοιτώντας με να φοράω κίτρινο μπικίνι, έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν. Αν και δεν πιστεύω πως μου πάει το κίτρινο».

   

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk