• Αναζήτηση
 • Γαλλία: Δύο νεκροί και ένας τραυματίας – To ISIS ανέλαβε την ευθύνη

  Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο του Παρισιού Τραπ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο του Παρισιού Τραπ.

  Ο δράστης έχει εξουδετερωθεί, όπως επιβεβαίωσε και ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεραρ Κολόμπ, μέσω Twiter.

  Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το BFM TV ο δράστης φώναξε «Allahu akbar» (σ.σ Ο Αλάχ είναι μεγάλος), κραυγή που έχει συνδυαστεί με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των μουσουλμάνων.

  Σύμφωνα και πάλι με το BFM TV, ο δράστης είναι περίπου 36 ετών και είναι γνωστός στις γαλλικές Αρχές για τρομοκρατία.
  Λίγο αργότερα, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε με δήλωσή της την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να την τεκμηριώνει.

  Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές αυτή η είδηση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί προς το παρόν με επιφυλακτικότητα, αφού οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο να πρόκειται περί οικογενειακής διαφοράς, αφού στις πληροφορίες που μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη, αναφέρεται πως οι νεκροί είναι συγγενείς του δράστη. Ενώ ακόμα δεν έχει ζητηθεί η συμβολή της αντιτρομοκρατηκής στην έρευνα.

  Σύμφωνα και πάλι με το BFM TV, ο δράστης είναι περίπου 36 ετών και είναι γνωστός στις γαλλικές Αρχές για τρομοκρατία το 2016.

  Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με άλλη πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο επιτιθέμενος οχυρώθηκε σε περίπτερο και φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος, μην μπείτε μέσα θα σας καθαρίσω όλους» προκαλώντας την παρέμβαση των επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων που τον «εξουδετέρωσαν», όταν περίπου στις 10:20 τοπική ώρα (11:20 ώρα Ελλάδος) βγήκε έξω.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk