• Αναζήτηση
 • Κοτζιάς: Σημαντικές οι προσπάθειες της Αιγύπτου για προστασία της Μονής Σινά

  Tην εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης- με δεδομένο το ελληνικό ενδιαφέρον για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά- για τις προσπάθειες των αιγυπτιακών αρχών να διασφαλίσουν την προστασία της, που εκτός από Ορθόδοξη Μονή αποτελεί και μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό την προστασία της UNESCO, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Tην εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης – με δεδομένο το ελληνικό ενδιαφέρον για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά – για τις προσπάθειες των αιγυπτιακών αρχών να διασφαλίσουν την προστασία της, που εκτός από Ορθόδοξη Μονή αποτελεί και μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό την προστασία της UNESCO, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

  Έστειλε μήνυμα  από το Διεθνές Συνέδριο Ιδρύματος Όρους Σινά με θέμα: «Η άλλη φωνή της ερήμου: Τα παλίμψηστα χειρόγραφα της Μονής Σινά, νέες τεχνολογίες ανάγνωσης, ανακάλυψη άγνωστων κειμένων, προοπτικές της έρευνας», που διεξάγεται, Δευτέρα και Τρίτη, στο υπουργείο Εξωτερικών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

  «Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση της φίλης χώρας θα συνεχίσει να μεριμνά για το υψηλό επίπεδο των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου, με γνώμονα τα αμοιβαία οφέλη για τους δύο λαούς μας και την προβολή των πολιτισμών μας» τόνισε ο κ. Κοτζιάς. Χαιρέτισε δε «με μεγάλη χαρά» την εκδήλωση που φιλοξενεί σήμερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με πολιτιστική, επιστημονική και θρησκευτική θεματολογία.

  Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι θα παρουσιαστούν «για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα μοναδικά παλίμψηστα χειρόγραφα της βιβλιοθήκης της Ιεράς Μονής, στα οποία αποτυπώθηκαν περισσότερα στρώματα γραφής, διαδοχικά, από τον 5ο έως και τον 12ο αιώνα. Η ανάγνωσή τους κατέστη εφικτή χάρη στην υλοποίηση πενταετούς προγράμματος φασματικής φωτογράφησής τους, από διεθνούς κύρους επιστήμονες, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Όρους Σινά και του φιλανθρωπικού ιδρύματος Arcadia Foundation».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk