• Αναζήτηση
 • Βουλή: Επίσπευση διαδικασιών ψήφισης του νέου προϋπολογισμού

  Νωρίτερα απ' ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, και συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, ενώ η ψήφισή του θα γίνει στις 19 του ίδιου μήνα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, και συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου, θα αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, ενώ η ψήφισή του θα γίνει στις 19 του ίδιου μήνα.

  Αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων έπειτα από εισήγηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς, για να καταβληθούν έγκαιρα συντάξεις, μισθοί και επιδόματα, θα πρέπει ο προϋπολογισμός να πάρει ΦΕΚ τουλάχιστον μέχρι τις 20 του μήνα.

  Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, η πενθήμερη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου και  θα συνεχιστεί μέχρι τις 13, ενώ θα γίνει διακοπή για να αρχίσει εκ νέου στις 18 και θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη μέρα, στις 19, ύστερα από ονομαστική φανερή ψηφοφορία, που θα αρχίσει στις 12:00 τα μεσάνυχτα.

  Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βουτσής, η διακοπή της συζήτησης του προϋπολογισμού για δύο μέρες κρίθηκε αναγκαία, καθώς στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο το συνέδριο της ΝΔ και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει, μεταξύ άλλων, επαφές με υποψήφιους επενδυτές.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk