Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε χτες Τρίτη με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Μάξιμο, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Ο Πρωθυπουργός μοίρασε δώρα και έπαιξε μπάλα με μαθητές

Ο Πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται από χθες Τρίτη στα Γιάννενα στο πλαίσιο του 5ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά της «Αποστολής», μοίρασε δώρα στα παιδιά της δομής, ενώ έπαιξε μαζί τους ποδόσφαιρο.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων και την «Αποστολή» που εργάζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ουσιαστικά για να συμπληρώνουν τις ανεπάρκειες της κρατικής δομής και για να στηρίζουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» ανέφερε ο Πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Α. Α. π. Συμεών Βολιώτη και βουλευτών του Ν. Ιωαννίνων και του Ν. Άρτης.

Συνάντηση με Ιερώνυμο

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είχαν συνεργασία με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με αντικείμενο τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη, κάτι το οποίο και συμφωνήθηκε.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό διάρκειας 45 λεπτών στην οποία επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η σημασία της αποτελεσματικής λειτουργίας των διακριτών ρόλων στις σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας ως παράγοντας εθνικής και κοινωνικής συνοχής.