• Αναζήτηση
 • Κατρούγκαλος: Αισχρό ψέμα πως ο νόμος μου σχετίζεται με τα αναδρομικά βουλευτών

  Ο νόμος 4387/2016 δεν έχει σχέση με τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών, τόνισε ο Γ.Κατρούγκαλος και υπογράμμισε πως «η νομική βάση με την οποία βγήκαν οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις είναι νόμος της ΝΔ του 2008». Αποσαφηνίζοντας τι προβλέπει ο «νόμος Κατρούγκαλου», είπε πως υποδέχτηκε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και ρυθμίζει τον χρόνο στον οποίο θα αποπληρωθούν τα ποσά αυτά καθώς «το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τις απλώσουμε στον χρόνο».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο νόμος 4387/2016 δεν έχει σχέση με τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και υπογράμμισε πως «η νομική βάση με την οποία βγήκαν οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις είναι νόμος της ΝΔ του 2008, που αναπροσάρμοσε τις αποδοχές των δικαστικών και άρα και τις συντάξεις».

  «Δυστυχώς δεν είναι μια περίπτωση fake news. Μιλάμε για ένα αισχρό ψέμα» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας αν προβλέπεται στον γνωστό και ως νόμο Κατρούγκαλου, το θέμα των αναδρομικών πρώην βουλευτών.

  Ο ίδιος επισήμανε πως σχεδόν στην ολότητά τους αυτοί που ζητούν τα χρήματα αυτά, είναι βουλευτές της ΝΔ και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ.

  Αποσαφηνίζοντας τι προβλέπει ο «νόμος Κατρούγκαλου», είπε πως υποδέχτηκε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και ρυθμίζει τον χρόνο στον οποίο θα αποπληρωθούν τα ποσά αυτά, καθώς «το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τις απλώσουμε στον χρόνο».

  «Δεν μπορεί η νομοθετική εξουσία ούτε η εκτελεστική να μην εφαρμόσουν τελεσίδκες αποφάσεις που δεν υπόκεινται σε τακτικά ένδικα μέσα» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

  Ερωτηθείς γιατί εισήγαγε στο νόμο τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ανέφερε πως «αν δεν τη βάζαμε θα πληρώναμε αμέσως αυτά τα οφειλόμενα, που είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτό που κάναμε είναι να επιτρέψουμε με μια υπουργική απόφαση να απλωθούν στον χρόνο, ενδεχομένως να πληρωθούν με ομόλογα».

  Είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που μας κατηγορούν, παρατήρησε.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk