• Αναζήτηση
 • Βουλή: Κόντρα για το πολιτικό χρώμα της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

  Οι δύο βουλευτές είχαν αντιπαράθεση για το πολιτικό χρώμα της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του τραγικού γεγονότος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στη Βουλή μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα να αναφέρει πως «τo χέρι αυτών των άνανδρων είναι προφανές ότι δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη, αλλά είναι από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου, που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές και αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στιγματίζονται, να στηλιτεύονται και να οδηγούν σε ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι σε όσους υπονομεύουν κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας».

  «Η λαϊκή κυριαρχία πραγματικά με τέτοιου είδους πράξεις, άνανδρες, φτωχαίνει και είναι εδώ σε αυτήν την αίθουσα που αντί να δίνουμε το παράδειγμα μιας αντιπαράθεσης με βάση επιχειρήματα, δυστυχώς καθημερινά ακούμε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής να φτωχαίνει κυριολεκτικά, να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις από καθημερινά επεισόδιά μιας συμπεριφοράς η οποία δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις του κοινοβουλευτισμού» συμπλήρωσε ο Τζαβάρας, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον θάνατο του δικηγόρου.

  Ωστόσο, έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος τόνισε πως δεν θα έπρεπε να βιαστούν οι βουλευτές να δώσουν πολιτικό χρώμα στην πράξη αυτή.

  «Είναι μια δολοφονία, δεν έχουμε καμία ανακοίνωση επίσημη από τις αρχές, κανένα επίσημο ανακοινωθέν, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν ο δολοφονηθείς ήταν μέλος της ΝΔ, συλλυπούμεθα την ΝΔ, αλλά ως εκεί. Ας περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ας μην δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα» πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk