• Αναζήτηση
 • Λεβέντης καλεί Παυλόπουλο να μην κυρώσει τον νόμο ταυτότητας φύλου

  Να μην υπογράψει τον νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και να τον αναπέμψει στη Βουλή προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Να μην υπογράψει τον νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και να τον αναπέμψει στη Βουλή προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

  Σε επιστολή που του απέστειλε, ο κ. Λεβέντης αναφέρει πως «το νομοσχέδιο αυτό ήρθε προς ψήφιση χωρίς καμία διαβούλευση και προσυνεννόηση μεταξύ κομμάτων, Εκκλησίας, φορέων και εκπροσώπων της ιατρικής επιστήμης. Παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως ανθρωπιστικό αίτημα να ψηφίσει η Βουλή, ως βήμα προόδου και ως εναρμόνιση με άλλα κράτη της Ευρώπης».

  «Η Ένωση Κεντρώων έχει βαθύτερα χαρακτηριστικά τη στήριξη των αδυνάτων, την εμπέδωση δημοκρατικών αξιών και τη διατήρηση αξιών και ηθών, όπως τα διδάσκει η Ορθόδοξη Πίστη μας» αναφέρει ο κ. Λεβέντης, για να προσθέσει πως «η ψηφοφορία και το κλίμα συζήτησης της Βουλής και το δημοσιογραφικό ευρύτερο περιβάλλον βοηθήσαν στην επιψήφιση του νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας ως φανατική, οπισθοδρομική και απροσάρμοστη, και επειδή από την Ευρώπη έχουμε φανεί ως τώρα ανήμποροι να κάνουμε τις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να υπόκειται σε ψυχοφθόρες και απάνθρωπες θυσίες».

  «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει ήθη και αξίες και δεν χρειάζεται καμία αντιγραφή εξ’ Ευρώπης στον τομέα αυτόν, όλη της, δε, τη δύναμη πρέπει να την εστιάσει στον εκσυγχρονισμό του κράτους και της οικονομίας» αναφέρει η επιστολή.

  «Η μόνη χώρα που δεν έχει ανάγκη να αντιγράψει ξένα ήθη» συνεχίζει η ανακοίνωση «είναι η Ελλάδα, η χώρα που είναι άδικο να αγνοεί την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας και να φθάνουμε σήμερα στο σημείο, ένας αθλητικός σύλλογος να μπορεί να διατυπώσει γνώμη, όχι όμως η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών».

  «Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, θεωρώ ότι πρέπει να καλέσετε τον πρωθυπουργό να συζητήσετε το θέμα, γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε έναν επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό» καταλήγει ο κ. Λεβέντης.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk