• Αναζήτηση
 • Καταδικάζει τα κατασκευασμένα κοινωνικά στερεότυπα για τα δύο φύλα το ΚΚΕ

  Θέση στο θέμα του νομοσχεδίου για τον προσδιορισμό φύλου πήρε το ΚΚΕ σημειώνοντας την ανάγκη για την ολόπλευρη κοινωνική προστασία των μεσοφυλικών παιδιών και των διεμφυλικών ατόμων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το θέμα του προσδιορισμού φύλου, το οποίο βρίσκεται ψηλά στην πολιτική και κοινωνική ατζέντα, σχολίασε το ΚΚΕ μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του κόμματος.

  Συγκεκριμένα, σημειώνει πως «η επιστημονικά τεκμηριωμένη θέση του ΚΚΕ για την ολόπλευρη κοινωνική προστασία των μεσοφυλικών παιδιών και των διεμφυλικών ατόμων απαντά τόσο στις αντιεπιστημονικές απόψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι ο διαχωρισμός άνδρας-γυναίκα δεν είναι αντικειμενικό γεγονός, όσο και στις αναχρονιστικές αντιλήψεις για τις κοινωνικές σχέσεις των φύλων και την οικογένεια, που διακινούνται από άλλους φορείς».

  «Τα κατασκευασμένα κοινωνικά στερεότυπα για τα δύο φύλα, που καταδικάζει και το ΚΚΕ, αποτελούν το άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει εμπόριο αντιδραστικών ιδεών, οι οποίες απορρίπτονται και από επιστημονικές ενώσεις» συμπληρώνει ο Περισσός για το θέμα.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk