• Αναζήτηση
 • «Αντίο» από Χρυσόγονο και Σοσιαλιστική Τάση

  Με την απόλυτη σχέση εξάρτησης που έχει αναπτυχθεί πλέον μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταρρέει ουσιαστικά και η απόπειρα καλλιέργειας μιας εντύπωσης ότι ο Αλ. Τσίπρας εμφορείται από ιδέες και διαθέσεις μιας στροφής προς τη Σοσιαλδημοκρατία. Και είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή τη συγκυρία και όσο αναπαράγονται τέτοιες συζητήσεις, από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί η Σοσιαλιστική Τάση, αποτελούμενη κατά βάση από πρόσωπα και στελέχη προερχόμενα από το ΠαΣοΚ. Προεξάρχων μεταξύ αυτών ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με την απόλυτη σχέση εξάρτησης που έχει αναπτυχθεί πλέον μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταρρέει ουσιαστικά και η απόπειρα καλλιέργειας μιας εντύπωσης ότι ο Αλ. Τσίπρας εμφορείται από ιδέες και διαθέσεις μιας στροφής προς τη Σοσιαλδημοκρατία. Και είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή τη συγκυρία και όσο αναπαράγονται τέτοιες συζητήσεις, από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί η Σοσιαλιστική Τάση, αποτελούμενη κατά βάση από πρόσωπα και στελέχη προερχόμενα από το ΠαΣοΚ. Προεξάρχων μεταξύ αυτών ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ ήταν ένα από αυτά που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της Σοσιαλιστικής Τάσης κατά τη συνάντηση που είχαν με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συγκεκριμένη παράμετρος δεν ήταν αυτή που βάρυνε στην απόφαση περί αποχώρησης από το κόμμα, αλλά στη συγκεκριμένη συγκυρία έπαιξε τον ρόλο της.
  Αυτά μόνο υπαινικτικά αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση της Τάσης με την οποία γνωστοποίησε την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως μεταξύ των άλλων σημειώθηκε: «Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας τα οποία καταγγέλλαμε το 2013. Οι συλλογικές διαδικασίες στο εσωτερικό του κόμματος έχουν καταντήσει να εξυπηρετούν απλώς και μόνο την εκ των υστέρων περιβολή με δημοκρατικοφανή προσχήματα των ειλημμένων αποφάσεων ενός στενού και κλειστού κομματικού πυρήνα. Πρόκειται για αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς να στηρίζονται σε αρχές και κανόνες, με μόνο κριτήριο την εξυπηρέτηση των κομματικών ισορροπιών».
  Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται και ότι «εάν η εκτελεστική εξουσία αδυνατεί να μετουσιώσει σε πολιτικό έργο τα προβλήματα της κοινωνίας και να δώσει λύσεις, είναι καταδικασμένη αργά ή γρήγορα να μεταλλαχθεί σε πελατειακή πυραμίδα με μόνη συγκολλητική ύλη τις κάθε είδους προσωπικές εξυπηρετήσεις». Και εν τέλει πως «κάτω από αυτές τις συνθήκες φοβούμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά αποστερείται από κάθε προοδευτική και ανανεωτική δυναμική για την ελληνική κοινωνία».

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk