• Αναζήτηση
 • Στο Ταλίν για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας

  Στο Ταλίν της Εσθονίας μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να λάβει μέρος στη διήμερη άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Σήμερα, Πέμπτη, θα συζητηθούν τα θέματα του μέλλοντος της Ευρώπης και την Παρασκευή κυρίως τα θέματα της ψηφιακής τεχνολογίας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο Ταλίν της Εσθονίας μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να λάβει μέρος στη διήμερη άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

  Χθες, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών σχετικά με τις εξελίξεις στο χαρτοφυλάκιο ευθύνης του, στο μέτωπο των ευρωπαϊκών υποθέσεων και της οικονομικής διπλωματίας, ενόψει Ταλίν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε, πως το μείζον ζήτημα των ημερών είναι η αναζωογόνηση της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, μετά την πρόσφατη ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης και την ομιλία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη Σορβόνη, που κινήθηκε στο πλαίσιο της σημαντικής ομιλίας του στην Πνύκα.

  Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «ελληνική συμβολή στη συζήτηση αυτή, όχι μόνο με τη στήριξη στις προτάσεις που συμφωνούμε, αλλά και στον πρωτότυπο χαρακτήρα που έχουν οι δικές μας προτάσεις ως προς την κοινωνική διάσταση» και σημείωσε πως αυτά θα θέσει εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπόψη των άλλων Ευρωπαίων αρχηγών, στην άτυπη σύνοδο του Ταλίν.

  Σήμερα την Πέμπτη το βράδυθα συζητηθούν τα θέματα του μέλλοντος της Ευρώπης και την Παρασκευή κυρίως τα θέματα της ψηφιακής τεχνολογίας στο άτυπο δείπνο ηγετών κρατών-μελών με θέμα το μέλλον της ΕΕ.

  Πρόγραμμα Παρασκευής

  Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
  12:00-12:45: Εναρκτήρια ομιλία της Προέδρου Εσθονίας, Κέρστι Κάλιουλαϊντ, και παρέμβαση καθηγητή κυβερνο- ασφάλειας κ. Limnell
  12:45-15:00: Γεύμα εργασίας με τίτλο «The future of government and security»
  15:15-15:45: Διάλειμμα – δυνατότητα διμερών συναντήσεων
  15:45-18:15: Συνέχιση εργασιών Συνόδου – συνεδρία με τίτλο: «The future of economy and society»
  18:15-19-15 Δηλώσεις στον Τύπο

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk