• Αναζήτηση
 • Σκουρλέτης: Οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας

  Στο πλευρό των μελών του ΚΑΣ τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος από τη Βουλή υπογράμμισε πως η κυβέρνηση λέει «ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Θέση στο θέμα που έχει προκύψει με την καθυστέρηση της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την επένδυση στο Ελληνικό πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

  Όπως σημείωσε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή, «σήμερα οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας» και επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για «υποκριτική στάση και πολιτική σκοπιμότητα».

  «Σε αυτήν τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό -που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό και διαχρονικό- πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Διότι οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας και δεν μπορεί για καμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζεται το έργο τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή όσα γράφονται σήμερα, σε μια μερίδα του Τύπου, δημοσιεύματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν μια από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου».

  Παράλληλα, προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα βγουν στη δημοσιότητα παλαιότερες τοποθετήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες δήλωνε ότι θα εμποδίσει την «καταστροφική επένδυση στις Σκουριές».

  «Ναι λοιπόν στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους και όχι επιλεκτικά για κάποιους, επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις που είναι ψευδείς πολλές φορές» είπε αναφορικά με τις Σκουριές και την Eldorado Gold ο Πάνος Σκουρλέτης.

  «Ίσως δεν θα ξέρει ο πολύς κόσμος, ότι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε επισκεφθεί και είχε ξεναγηθεί πάνω στις Σκουριές από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην επένδυση, είχε πει ότι «εδώ είναι ένα παραδεισένιο δάσος και θα κάνω τα πάντα για να εμποδίσω αυτή την καταστροφική επένδυση». Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και θα έρθουν σε λίγες μέρες στη δημοσιότητα […] Και το στέλεχος της ΝΔ και πρώην αρχηγός της Ελεύθερης Συμμαχίας τότε, η κ. Μπακογιάννη, και αυτή είχε αντιτεθεί στη συγκεκριμένη επένδυση» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

  «Όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει, χάριν μιας στείρας αντιπολίτευσης που το μόνο που αποσκοπεί είναι η δημιουργία εντυπώσεων» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk