• Αναζήτηση
 • Νέα έκθεση για το Σαρωνικό θα συντάξει η Βουλή

  Σε σύνταξη νέας έκθεσης για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» αποφάσισε να προχωρήσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, μετά τη σημερινή της συνεδρίαση κατά την οποία οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αντιρρήσεις σχετικά με την έκθεση που ανακοίνωσε η πρόεδρος της επιτροπής, Κατερίνα Ιγγλέζη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε σύνταξη νέας έκθεσης για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» αποφάσισε να προχωρήσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, μετά τη σημερινή της συνεδρίαση κατά την οποία  οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αντιρρήσεις σχετικά με την έκθεση που ανακοίνωσε η πρόεδρος της επιτροπής, Κατερίνα Ιγγλέζη.

  Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι δεν αποτελεί προϊόν διακομματικής συνεργασίας και είναι προφανώς μονομερής, καθώς δεν απηχεί τις απόψεις τους περί πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης για τον τρόπο αντιμετώπισης του ναυτικού ναυαγίου.

  Η πρόεδρος της Επιτροπής, αντέτεινε, ωστόσο, ότι τα κόμματα -πλην του Ποταμιού- δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της να καταθέσουν τις θέσεις τους για τις συνέπειες της ρύπανσης στον Σαρωνικό μέχρι χθες το βράδυ. Η Επιτροπή αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου και να ανακοινώσει έκθεση στην οποία θα καταγράφονται οι τοποθετήσεις των κομμάτων.

  Το ΚΚΕ, δήλωσε, διά της εκπροσώπου του, ότι δεν θα συμμετάσχει ούτε στη νέα προσπάθεια για σύνταξη έκθεσης, επισημαίνοντας ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες των εφοπλιστών.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk