Στατιστική Φυσική στην Κέρκυρα
Με διοργανωτή τον έλληνα καθηγητή Θεωρητικής Φυσικής στο Πολυτεχνείο του Τορίνο, Γιώργο Κανιαδάκη, κορυφαίοι επιστήμονες από όλον τον κόσμο θα αναφερθούν σε θεωρητικά θέματα Στατιστικής Φυσικής όπως επίσης και σε εφαρμογές της.
διαίτερη έμφαση σε αυτό το 5ο Sigma Phi θα δοθεί σε εφαρμογές εκτός της παραδοσιακής φυσικής, όπως η οικονομία, τα κοινωνικά φαινόμενα, η γλώσσα, η διάδοση των απόψεων και ασθενειών, η κλιματική αλλαγή και η επικοινωνία.
Επιπλέον, αρκετές εργασίες θα αναφερθούν στη θεωρία και σε εφαρμογές των πολύπλοκων κοινωνικών δικτύων, ένα θέμα που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ερευνητών σε όλον τον κόσμο. Για τις λεπτομέρειες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συνεδρίου:
Πελικα & Σπαρτης 1,
Λεπτομέρειες θα βρείτε στο www.isc2-chapter.gr
Στο θερινό αυτό σχολείο –που θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 28 Ιουλίου –οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τα μαθηματικά του σχολείου αλλά και με θέματα πέρα από τη διδακτέα ύλη ενώ παράλληλα θα αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων, κάτι που θα τους βοηθήσει σε κάθε τομέα που θα επιλέξουν να ασχοληθούν.
Τα μαθήματα τελούν υπό την επιστημονική εποπτεία της Επιτροπής Διαγωνισμών της ΕΜΕ ενώ οι διδάσκοντες είναι εξειδικευμένοι μαθηματικοί με πολύχρονη εμπειρία στα μαθηματικά των διεθνών διαγωνισμών.
Πληροφορίες στο www.hms.gr και στα τηλέφωνα 210-3616.532, 210-3617.784.



