Ο Φιγιόν προαναγγέλλει «ανακοίνωση» ενώ η Δικαιοσύνη σφίγγει τον κλοιό γύρω του

Για «ανακοίνωση» του Φιγιόν ετοιμάζεται το Παρίσι καθώς η γαλλική Δικαιοσύνη σφίγγει τον κλοιό γύρω για το Penelope Gate -και αναφορές υποηστρίζουν πως όταν κάνει την ανακοίνωση δίπλα του θα είναι και ο Ζιπέ…

Για «ανακοίνωση» του Φιγιόν ετοιμάζεται το Παρίσι καθώς η γαλλική Δικαιοσύνη σφίγγει τον κλοιό γύρω για το Penelope Gate -και αναφορές υποηστρίζουν πως όταν κάνει την ανακοίνωση δίπλα του θα είναι και ο Ζιπέ… Προηγουμένως, η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν φέρεται να οδηγήθηκε στον ανακριτή ενώ ο ίδιος ο υποψήφιος είχε προηγουμένως ακυρώσει την τελευταία στιγμή εμφάνισή του, χωρίς να δίνει εξηγήσεις.

Γαλλικά ΜΜΕ είχαν υποστηρίξει, χωρίς ακόμη να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, πως η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν κρατείται για ανάκριση σε σχέση με την υπόθεση αργομισθίας της -το σκάνδαλο Penelope Gate που έχει καταβαραθρώσει στις δημοσκοπήσεις τον υποψήφιο της Δεξιάς.

Άλλες αναφορές θέλουν και τον ίδιο τον Φιγιόν να έχει κληθεί από τους δικαστές. Ο ίδιος ο υποψήφιος είχε προηγουμένως ακυρώσει την τελευταία στιγμή εμφάνισή του, χωρίς να δίνει εξηγήσεις και πρόκειται να προχωρήσει το μεσημέρι σε ανακοινώσεις.

Την αναφορά για ανάκριση της Πενελόπ Φιγιόν υπό κράτηση μετέδωσε δημοσιογράφος του Meriapart, ο Μισέλ Ντελεάν. Ακόμη δεν υπάρχει επιβεβαίωση από άλλη πλευρά.

Όσον αφορά την κλήση στον Φιγιόν, η πληροφορία προέρχεται ξεχωριστά από την Journal du Dimanche.

Προηγουμένως, το επιτελείο του Φιγιόν είχε ανακοινώσει πως ο υποψήφιος δεν θα πήγαινε τελικά στην αγροτική έκθεση του Παρισιού την Τετάρτη, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk