Τσίπρας: Η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στο β’ εξάμηνο

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Οι οικονομικοί δείκτες αποδείχθηκαν πολύ καλύτεροι από τις προβλέψεις. Αναμένουμε ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη θετική έκβαση της συνάντησης του Eurogroup και την προσδοκώμενη αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας με την ψήφιση ενός νέου επενδυτικού νόμου, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ξεπεράσουμε τις προσδοκίες ακόμη μια φορά», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός μια σημαντική συμφωνία μεταξύ της ρωσικής εταιρείας Rosneft και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αναφορικά με τον τομέα της ενέργειας, επιπρόσθετα με την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών Edison-ΔΕΠΑ-Gazprom, μια ακόμη σημαντική συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί σήμερα μεταξύ των εταιρειών Rosneft και Ελληνικά Πετρέλαια» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Σήμερα θα υπογράψουμε μια πολιτική διακήρυξη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών» δήλωσε. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά οι συζητήσεις για την χαλάρωση των όρων χορήγησης βίζας προς τους ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και οι αντίστροφοι περιορισμοί που έχει επιβάλει η Μόσχα σε κράτη-μέλη της ΕΕ επηρεάζουν την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να επιδιωχθούν σε αρκετούς τομείς, όπως η ενέργεια, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα τόνισε πως η Μόσχα και η Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τον πολιτικό διάλογο σε κρίσιμο περιφερειακά ζητήματα, όπως η Συρία.

Συνέντευξη στο RIA NOVOSTI

Ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη και στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA NOVOSTI όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν μπορεί να εξασφαλισθεί χωρίς συνεργασία και διάλογο με τη Ρωσία.»

«Στο πλαίσιο αυτό, αλλά κυρίως, των ισχυρών ιστορικών, πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών μας με τον ρωσικό λαό, έχουμε επανεκκίνηση και αναβαθμίσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Το Αμοιβαίο Αφιερωματικό Έτος Ελλάδος-Ρωσίας αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας μας, καθώς και για την περαιτέρω προσέγγιση των λαών μας επί τη βάσει του πολιτισμού και της παιδείας. Σήμερα θα εγκαινιάσουμε, μαζί με τον Ρώσο Πρόεδρο, Έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας όπου περιλαμβάνεται αγιογραφία του σπουδαίου Αντρέι Ρουμπλιώφ, ο οποίος μετουσίωσε τη βυζαντινή αγιογραφική παράδοση προσδίδοντάς της γνήσια ρωσική ταυτότητα. Μαζί με την Κόρη της Ακρόπολης που ήδη βρίσκεται στην Ρωσία, αποτελούν τεκμήριο της σημασίας που δίνουμε στη φιλία που ενώνει τους λαούς μας» δήλωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk