Θεοδωράκης: Οχι «δώσε μερικά λεφτά να δώσω σε φίλους»

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους του νησιού, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και στο ζήτημα των συνεργασιών για την κεντροαριστερά.

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δημοσιογράφους της Κρήτης.

Ο επικεφαλής το Ποταμιού αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων είπε ότι έχασε πολύτιμο χρόνο για να ικανοποιήσει τα κομματικά της στελέχη και τώρα κάνει κάποιες αποκρατικοποιήσεις που το μεγάλο δυναμικό της κυβέρνησης δεν τις πιστεύει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «η πολιτική δεν είναι ‘δώσε μου μερικά λεφτά να τα μοιράσω σε μερικούς φίλους μου’. Η χώρα θέλει σχέδιο, θέλει τολμηρούς πολιτικούς, ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά, που είναι αποφασισμένοι να χαράξουν μια σταθερή πορεία παρά τους όποιους κλυδωνισμούς. Θέλει μια κυβέρνηση που δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή οι εκλογές θα δημιουργήσουν μια πολύ μεγάλη αναταραχή, θα διακινδυνεύσουμε τα κονδύλια που είναι να πάρουμε για ένα αβέβαιο εκλογικό αποτέλεσμα που δεν ξέρουμε αν θα μας δώσει νέα κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, μια κυβέρνηση αλλαγής. Δεν μπορούμε να έχουμε κάθε έξι μήνες εκλογές. Προσπαθούμε να διορθώσουμε ότι μπορούμε απ΄αυτή τη κακή διακυβέρνηση. Να ηρεμήσει λίγο ο τόπος, να κλείσει η αξιολόγηση και μετά τα ξαναβλέπουμε τα πράγματα».

Σχολιάζοντας τις συνεργασίες και τις διεργασίες στο χώρο του κέντρου:

«Το Ποτάμι πρέπει να πορευτεί μόνο του. Η κουβέντα για τις ενδεχόμενες συνεργασίες του Ποταμιού με άλλα κόμματα γίνεται επειδή αρέσει πολύ στους δημοσιογράφους. Εμένα δεν με απασχολεί καθόλου αυτή η κουβέντα. Στην πραγματικότητα, δεν γίνεται καμία τέτοια κουβέντα.

» Ότι γίνονται συζητήσεις για να δούμε πού συγγενεύουμε πολιτικά, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν αναλώνω τον χρόνο μου στο ποια μορφή θα έχει η συνεργασία. Εγώ λέω ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από μια μεγάλη πρόταση, μια κεντρώα, μεταρρυθμιστική, προοδευτική πρόταση. Αυτό που θεωρούμε το σοβαρό Κέντρο, το Κέντρο της λογικής. Αλλά αυτό δε θα γίνει με τα παλιά υλικά, δε θα γίνει με την αναπαλαίωση.»

Περιγράφοντας τα προβλήματα και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν σε σχέση με την ανάπτυξη της Κρήτης, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι «το μεγάλο ζήτημα για την Κρήτη είναι ο μεγάλος άξονας. Ο αναπτυξιακός άξονας που θα προσφέρει,τη δυνατότητα στους εκατομμύρια τουρίστες που θα φτάσουν στο νησί, να πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο με ασφάλεια και παράλληλα οι πολίτες να μη νοιώθουν αποκομμένοι από υπηρεσίες, από νοσοκομεία, από διασκέδαση, απ’ όλα».

Για τις αποκρατικοποιήσεις: «Οι αποκρατικοποιήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να ωφελούν τους πολλούς και να υπάρξει ανάπτυξη, αρκεί να μην είναι τα λαμόγια που περιφέρονται στους διαδρόμους των υπουργείων που θα κερδίσουν. Εδώ είχαμε μια κρατικίστικη σταλινική αριστερά που έχει μείνει στα παλιά, στη λογική ότι όλα πρέπει να είναι κρατικά και όλα πρέπει να τα αποφασίζει το κόμμα.»

Για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την διαπλοκή: «Τα κανάλια μετατράπηκαν σε κανάλια της διαπλοκής, όταν έπαψαν να στηρίζουν τυφλά το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά πέρασαν μήνες και χρόνια που ο Τσίπρας ήταν το αγαπημένο παιδί των καναλιών της διαπλοκής. Ο λαϊκισμός που επικρατούσε υπέρ του Τσίπρα, για πολλούς μήνες, για πολλά χρόνια, τον έφερε από το 3 στο 33%.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk