Την άμεςη ανάγκη να «διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση των ανικάνων, την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ομιλία του η οποία έκλειςε το μεςημέρι της Κυριακής τις εργασίες του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυςε ένα «δριμύ κατηγορώ» κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το μήνυμά του, όπως είπε, να είναι ένα και ξεκάθαρο: «Τέλος στην παρακμή, στην ασφυξία, στο διασυρμό της χώρας. Φύγετε μια ώρα αρχύτερα, είμαστε έτοιμοι ακόμα και να αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν. Υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της ιδεοληψίας της κυβέρνησης της Αριστεράς».

Ο Κυρ. Μητςοτάκης σημείωςε ότι η κυβέρνηση, «έχει κάνει την απάτη πολιτική της θεωρία. Ποτέ τόσοι υπουργοί δεν έχουν πει τόσες πολλές σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο διάστημα. Είχα υποδείξει στον κ. Τσίπρα τον άλλο δρόμο, της στοχευμένης μείωσης δαπανών και φόρων. Μας αγνόησε. Από το στα 4 του Καμμένου, πήγαμε στο 4ο μνημόνιο του κ. Τσίπρα».

Σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Ανεβαίνει πάλι η παράσταση της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης με κομπάρσο τον κ. Τσακαλώτο, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη, τον Αλέξη Τσίπρα. Έπρεπε να έχει κλείσει από πέρυσι και η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ χειρότερη θέση. Με τη στάση της κυβέρνησης, οι πιστωτές μας ενώθηκαν σε μια πιο σκληρή στάση έναντι της χώρας μας, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στους πιστωτές και στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Αποτέλεσμα είναι ότι διαλύει την αξιοπιστία χώρας και καταρρακώνει την οικονομία»

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στη «Συμφωνία Αλήθειας» που δημιουργεί πλέον ένα «Κίνημα Αλήθειας», ενώ απάντησε σε όσους τον επικρίνουν που ζητά εκλογές, λέγοντας, ότι «θα είμασταν ασυγχώρητοι αν δεν κάναμε τα πάντα για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα»!

Επίςης, στα πλαιςια του ανοίγματος της ΝΔ είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να εκφράσει σήμερα όλους του πολίτες, «ως κύριος εκφραστής της λογικής, του μέτρου και της ευρωπαϊκής ομαλότητας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμιςε με έμφαςη την ανανέωση του κόμματος, το άνοιγμα στην κοινωνία και τη νέα αρχή που κάνει. «Το 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ φθάνει στο τέλος του και σηματοδοτεί μία νέα αρχή, σηματοδοτεί την ανόρθωση της Ελλάδας. Προτείναμε μία νέα συμφωνία αλήθειας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι μηνύματα ενθουσιασμού. Γεννιέται σήμερα ένας νέος πατριωτισμός που ενώνει όλους του Έλληνες που έχει αποστολή την αναμόρφωση της Ελλάδας» είπε και συμπλήρωσε ότι το συνέδριο«ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα, υπήρχε ένας άνεμος δημιουργικής αλλαγής, ανοίξαμε τις πόρτες να μπει οξυγόνο για την παράταξη και τη χώρα. Οι αντίπαλοι μας αντιλαμβάνονται πως το ρολόι για την απομάκρυνσή τους από την εξουσία μετρά πλέον ανάποδα.Προχωρήσαμε και σε σημαντικές θεσμικές αλλαγές θωρακίζοντας το κόμμα, τολμήσαμε να θεσμοθετήσουμε καινοτομίες μοναδικές για τα δεδομένα του πολιτικού συστήματος. Θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του κόμματος με θητεία συγκεκριμένη. Μαζί τολμούμε να αλλάξουμε τη ΝΔ τη μετατρέπουμε στο κοινό μας σπίτι που τολμά να στεγάσει ελπίδες και όνειρα».