Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης μετά τη χθεσινή του ανάρτηση, στην οποία -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος.

«Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αντιπεριφερειάρχης Χίου, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, είναι αυτονόητο, ότι βρίσκεται πλέον εκτός Νέας Δημοκρατίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της λεωφόρου Συγγρού.

Η ανάρτηση του κ. Κάρμαντζη με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στις Οινούσσες και τα Ψαρά από τους Τούρκους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Η ανάρτηση του Σταμάτη Κάρματζη

«Το σύνθημα των καταδρομέων μας με το οποίο συμφωνώ απόλυτα και το εκφράζω απόλυτα με τις ιδιότητες που φέρω με την σειρά που ακολουθούν ως Έφεδρος Επίλαρχος πρώην Βουλευτής Χίου και νυν Αντιπεριφερειάρχης Χίου είναι ότι, καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος! Έχουμε, ένα γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο!» σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης. Επίσης αναφερόταν στην πολιτική της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας: «Γνωρίζουμε, λέει ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης προαιώνιοι εχθροί του Γένους μας με διάφορους άλλους και τώρα πληρώνουν για αυτά που δημιούργησαν και θα πληρώσουν πολλά ακόμα!» έγραψε στην ανάρτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Στον αντιπεριφερειάρχη έσπευσε να απαντήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου να πάρει θέση και να τον παραιτήσει άμεσα από τα καθήκοντα του. Καλούσε επίσης από τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί στο ζήτημα.