Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον άνθρωπο, πρώτα απ’ όλα τον άνθρωπο στην Ελλάδα απ’ όπου αρχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας σε συγκέντρωση ομογενών στη Γενεύη, όπου έφτασε μετά από επίσημη πρόσκληση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

«Να αγωνιστούμε ώστε η Μεσόγειος, το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης και όχι χωνευτήρι ψυχών όπου δρουν ανεξέλεγκτα οι διακινητές – δουλέμποροι» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη συνάντηση για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο στα τέλη της εβδομάδας με τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Πάπα Φραγκίσκου και του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

«Το προσφυγικό θέμα έχει παγκόσμιες διαστάσεις» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στους ομογενείς στη Γενεύη ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η Ελλάδα θα πάει μπροστά. Θα τα καταφέρουμε γιατί αυτό το εγγυάται ο ελληνικός λαός» τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί την Τρίτη στη Λωζάννη με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ολυμπιακό Μουσείο.